BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Çocuk istismarcısına 20 yıl

Biri 4.5 yaşında erkek, diğeri 6 yaşında kız 2 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan zanlıya hapis.

Abone ol

ADAPAZARI'nda'nde geçen yıl, işlettiği mahalledeki bakkal dükkanına şeker ve sakız almaya gelen biri 4.5 yaşında erkek, diğeri 6 yaşında kız 2 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Turgay Erbay mahkemece 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dava kapsamında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Adli Tıp Ana Bilim Dalı uzmanlarının, tacize uğrayan çocukların ruh sağlıklarının bozulduğuna ilişkin rapor verdiği belirtildi.

Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara çıkan davayla ilgili olay, 7 Nisan 2007 tarihinde Tekeler Mahallesi'nde bulunan 43 yaşındaki Turgay Erbay'a ait bakkal dükkanında meydana geldi. Aynı mahallede oturan anne D.K.'nın, 4.5 yaşındaki oğlu T.K. ile bakkala alışverişe gittiğinde, çocuğun ağlayarak dükkana girmek istememesi üzerine taciz olayı ortaya çıkınca aile şikayetçi oldu.

KUCAĞINA ALIP SEVMİŞ

Davanın ikinci mağduru 6 yaşındaki İ.E.'nin annesi S.E. ise, bakkala alışverişe gönderdiği kızı gecikince, bakması için gönderdiği başka bir çocuğun taciz olayına tanık olduğunu belirtti. Anne S.E., "Çocuk geldiğinde, bakkalın kızımı kucağına alıp sevdiğini söyledi. Daha sonra kızım geldiğinde bakkala her gittiğinde zorla kendisini yanağından ve dudağından öptüğünü söyledi. Ben de olayı eşime anlattım. Eşim onu tartakladıktan sonra polise başvurdu" diye ifade verdi.

Şikayetler üzerine gözaltına alınarak tutuklanan bakkal Turgay Erbay verdiği ifadelerde, küçük çocuklara karşı ilgi duyduğunu belirterek yaptıklarından pişman olduğunu söyledi.

`RUH SAĞLIĞI BOZULDU'

Mahkeme heyeti son duruşmada Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Adli Tıp Ana Bilim Dalı uzmanlarından 3 kişilik heyetin, tacize uğrayan 2 çocukla ilgili hazırladığı raporu okudu. Raporda çocuklardan 4.5 yaşındaki T.K.'nin uğradığı tacizi unutamadığını ve sürekli olarak anlattığını, bilinçaltında da tacizin etkisinin sürdüğü belirtildi. Çocuğun ayrıca gece- gündüz çiş kaçırdığını ve davranış bozukluğu sergilediği de raporda yer aldı.

Mahkeme, bakkal Turgay Erbay'ı `çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan 18, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 2 yıl olmak üzere toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ceza indirimi yapmadı. Karar Yargıtay tarafından onaylanırsa kesinleşecek.