BIST 10.227
DOLAR 32,26
EURO 35,18
ALTIN 2.436,08
HABER /  GÜNCEL

Çocuk dostu kentler Gaziantepte buluştu

26 Avrupa ülkesinden 50 kentin yerel yönetimlerinin oluşturduğu 'Çocuk Dostu Kentler Birliği'nin temsilcileri, Gaziantep'te bir araya geldi.

Abone ol

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ''Bizler, yarınları kuracak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza aydınlık, sağlıklı bir yaşam ve ortam sunmakla yükümlüyüz'' dedi.

Merkezi Stuttgart'ta bulunan ve 26 Avrupa ülkesinden 50 kentin yerel yönetimlerinin oluşturduğu Çocuk Dostu Kentler Birliği'nin temsilcileri, Türkiye'den tek üyesi olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ndeki çalıştayda bir araya geldi.

Çocuk Sağlığı başlığı ile ele alınan ''Engelli çocuklar, risk altındaki çocuklar ve cinsel yolla çocuklara bulaşan hastalıklar'' konularının yer aldığı 'Çocuk Dostu Kentler Birliği Çalıştayı'na Türkiye (Gaziantep Büyükşehir Belediyesi), Polonya (Lodz, Zabize), Hırvatistan (Rijeka), Almanya (Köln, Stuttgart), Romanya (Satu Mare) ve Yunanistan (Atina) belediyelerinden sosyal hizmetler, çocuk merkezleri ve departman yetkilileri katıldı.

Güzelbey, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep'in asırlardan beri bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi, turizmi ve modernizmi ile ön plana çıkan ender şehirler arasında bulunduğunu belirtti.

Güzelbey, ''Bizler, yarınları kuracak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza aydınlık, sağlıklı bir yaşam ve ortam sunmakla yükümlüyüz. Çocuklara gereken değerin verilmesi, ülkenin kalkınması ve toplumsal huzurun sağlanmasına katkı sağlayacağı gibi ülkemizin daha ileriye gitmesini sağlayacaktır'' dedi.

AA