BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.444,76
HABER /  GÜNCEL

CNN Türk'te kahraman D'de suçlu

Diyarbakır'da yanan bir ev, ortaya çıkan iki haber ve sonrasında kimsenin görmediği dram...

Abone ol

İNTERNETHABER- Bir yangın iki farklı yorum! Diyarbakır'da 5 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği 10'u çocuk 13 kişinin de yaralandığı yangınla ilgili olarak ortaya çıkan manzara kafaları karıştırdı. CNN Türk, yangında görev alan itfaiyeciyi kahraman ilan ederken, Kanal D'de yayınlanan haber de ise itfaiye facianın sorumlusu ilan edildi. 

Yer Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi...  Sabah saatlerinde İpek ailesinin oturduğu Sento Caddesi'ndeki Barış 2 Apartmanı'nın altıncı katında yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm daireyi etkisi altına alırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye araçları, binanın giriş bölümüne yıkılan odunlar nedeniyle yangına müdahale edemedi.

Yangında 5 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybederken, 10'u çocuk olmak üzere 13 kişi dumandan zehirlendi.

İNTİKAM ŞEKLİ DEĞİŞTİ

Yangından kısa süre sonra ortaya atılan iddialar ise kulaktan kulağa yayıldı. Apartman sakinlerine göre yangının nedeni sabotaj! Yangının çıktığı dairede, zorunlu nedenlerden dolayı birbirleriyle akraba üç aile yaşıyordu. Çocukların babaları ise kan davası nedeniyle hapisteydi. İddialara göre yangın da işte tam bu nedenden dolayı çıktı. Çevre sakinlerine göre kan davasının diğer tarafı intikam için üç ailenin kaldığı ve çoğunluğunu da çocukların kaldığı bu daireyi ateşe verdi. 

GÜNDEME GELMEYEN DRAM...

Yangından geriye kalanlar ise yürek dağladı. Bundan 10 yıl önce Mardin'in Mazıdağı ilçesinden kan davasından dolayı köylerinden göç İpek ve Süer aileleri Diyarbakır'a yerleşti. Üç ailenin kaldığı dairedeki manzara ise yürekler acısı! Aile reisleri oldukları belirtilen 3 kişinin de cezaevinde olduğu belirtilirken, çoğunluğu çocuktan oluşan bu aileleri ise yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyordu.

TEK GÖRÜNTÜ İKİ FARKLI YORUM

Doğan Haber Ajansı'nın kaydettiği görüntüleri kullanan CNN Türk ve Kanal D ise yangına ilişkin yaptığı haberle taban tabana ters düştü! CNN Türk, Diyarbakır'daki yangında Ferdin Arslan adlı itfaiye erinin kurtarma çalışmalarındaki başarısını ekrana taşırken Kanal D ise yaptığı haberde itfaiye ekiplerinin yangına geç müdahale ettiğini iddia etti.

CNN Türk haberde, Arslan'ın büyük bir cesaret örneği göstererek, hayatı pahasına yanan daireye girdiğini ve 6 çocuğu kurtardığı bilgisine yer verildi. Kısaca CNN Türk'deki haberde, itfaiyenin büyük bir özveriyle yangına müdahale ettiği, yerinde müdahaleyle çocukların ölmekten kurtarıldığı anlatıldı. 

Kanal D ise aynı saatlerde yine aynı görüntüler vardı. Kanal D, Diyarbakır'daki yangın haberinde aynı binayı paylaştığı CNN Türk'ün aksine, itfaiye suçladı. Olay yerine geç gelen ekiplerin, binanın önünde yer alan odun yığınları nedeniyle yangına uzun süre müdahale edemediği iddia edilirken, hayatını kaybeden 5 yaşındaki çocuk için de yine itfaiye ekipleri sorumlu tutuldu. Her iki haberde de unutulan sanırız bu çocukların yaşadığı o büyük dram ve sanırım biraz da insanlığımız oldu...

İşte Kanal D'nin o haberi;