BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  GÜNCEL

Büyük ikramiye ona çıkmıştı ama...

Piyangoda büyük ikramiye kazandığını sanan Saruhan, ülkedeki TV ve gazetelerdeki numaranın yanlış olduğunu anlayınca yıkıldı

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşanan piyango skandalı Türk filmlerini aratmadı.

Piyango çekilişine katılan Erhan Saruhan adlı vatandaş, gazetelerde büyük ikramiyenin kendisine çıktığını görünce elinde biletiyle parasını almaya gitti fakat devlet televizyonunda ve gazetelerde yayımlanan numaranın yanlış olduğu cevabını aldı. Duydukları karşısında şoke olan Saruhan, çocuklarına ve ailesine mahcup olduğunu söyleyerek bu duruma isyan etti.

MADEM ÖYLE, TALİHLİ NEREDE?

23 Ocak tarihinde Devlet Piyangosu için çekilişe katılan Erhan Saruhan yaşadıklarını şu şekilde anlattı: "O günü ailemizle sevinerek geçirdikten sonra ertesi gün paramızı almak için Devlet Piyango Dairesi'ne gittik. Bileti görünce, 'sen kazanmadın' dediler ve kazananın farklı bir numara olduğunu söylediler. Gazetelerde aynı numaralar olduğunu söyledim. Yetkili hangi gazete olduğunu sordu ben de söyledim. Bana gidip o gazeteyi dava etmem gerektiğini ifade ettiler." Devlet Piyango yetkilisinin uyarısından sonra Kıbrıs gazetesine gidip oradaki sorumlularla görüştüğünü kaydeden talihsiz vatandaş, "Orada tüm gazeteler toplandı. Bütün gazetelerde aynı numaralar vardı. Gazeteden sonra internetten arattık. Üç gün boyunca benim kazandığım numara gösterildi." diye konuştu. Bundan sonra bir daha KKTC'den bilet almayacağını aktaran Saruhan, "Türkiye'den alırım ancak buradan almam. Türkiye güvenilir bir yer burada o güven yok. Daha önceden KKTC piyangolarında yolsuzluk vardı. Bu olayla daha farklı bir boyut kazandı. Şu anda da bu parayı kazanan yok. Madem benimkisi yanlış nerede o zaman kazanan kişi?" diye sordu. KKTC'de Devlet Piyangosu'nu Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Spor Dairesi yönetiyor. Çekiliş sonuçları BRT televizyonundan canlı yayımlanıyor; ardından BRT'nin internet sitesi de sonuçları ilan ediyor. KKTC medyasının tamamı da sonuçları BRT'den alıyor.

'RESMİ İNTERNET SİTESİ' DE SAHTE

23 Ocak 2013 çekilişinde BRT 150 bin liralık büyük ikramiyeyi hatalı bir şekilde 58561 numaralı biletin kazandığını ilan etmişti. Ancak çekilişte büyük ikramiyeyi 58671 numaralı biletin kazandığı anlaşılmıştı. BRT olayla ilgili özür dilerken, piyangolardan sorumlu Spor Dairesi, bir başka skandalı daha açıklayarak bugüne kadar devlete ait olduğu sanılan "www. devletpiyangosu.com" sitesinin de sahte olduğunu, kendilerine ait resmi sitenin de bulunmadığını belirtti.