BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,08
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'dan şehit annesine davet

2 yıl önce Silvan'da şehit olan Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Doğan, Genelkurmay'ın davetlisi olarak Ankara'daydı.

Abone ol

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit düşen jandarma komando çavuş Noyan Aydın'ın köydeki evini eşya ve fotoğraflarının yer aldığı ''anı evine'' dönüştüren annesi Ayşe Aydın, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından karargahta misafir edildi.

Silvan'da 14 Temmuz 2011'deki hain saldırıda şehit olan Noyan Aydın (24) için Dedeler köyündeki evlerinin birinci katında ''Şehit Çavuş Noyan Aydın Anı Evi'' oluşturan anne Ayşe Aydın'ı telefonla arayan Genelkurmay yetkilileri, şehit annesini Ankara'ya davet etti.

Aydın, otogarda askerler tarafından karşılandı. Daha sonra tahsis edilen araçla Genelkurmay Başkanlığı'na gelen Aydın, karargahta Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüştü. Akar'la yemek yiyen şehit annesine, Orgeneral Akar tarafından şilt ve hediyeler takdim edildi.

İLK DEFA ŞEHİT ANNESİ ÇAĞIRDIKLARINI ÖĞRENDİM

Şehit annesi Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde olduğu sırada Genelkurmay Başkanlığı'ndan telefonla aranarak Ankara'ya davet edildiğini, kendisinin terminalden alınarak karargaha götürüldüğünü söyledi.

Genelkurmay'da Orgeneral Hulusi Akar ile görüştüğünü ifade eden anne Aydın, şunları kaydetti:

''Akar ile yemek yedik. Askerler bana çok ilgi gösterdi. Genelkurmay 2. Başkanı Akar, her zaman benim yanında oldukları belirterek, herhangi bir şeye ihtiyacım olup olmadığını sordu. Şehit annesi olarak beni davet etmelerinden memnuniyet duydum. Genelkurmay'ın salonunda yemek yiyeceğimi hiç düşünmemiştim. Tüm komutanlara ve askerlerimize teşekkür ediyorum. Beni Genelkurmay Başkanlığı'na davet etmeye münasip gördükleri için mutlu oldum. İlk defa şehit annesi olarak beni çağırdıklarını öğrendim. Tek istediğim anneler ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın. Ben oğlumu yetim büyütmüştüm. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.''

Aydın, bir süre önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in kendisine hediyeler gönderdiğini, bunları köyde oğlu için yaptığı anı evine koyduğunu belirterek, ''Orgeneral Hulusi Akar'ın verdiği hediyeleri de anı evine bıraktım. Unutulmamak, hatırlanmak çok güzel bir duydu'' dedi.

6 aylık çocukken babasını yitiren Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu 14 Temmuz 2011'de şehit olmuş, cenazesi 16 Temmuz 2011'de Dedeler köyünde toprağa verilmişti.

Ayşe Aydın, Ereğli'de bir süre önce üniversite öğrencilerinin hazırladığı ''Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Ailelerinin Halkla Buluşması'' etkinliğinde, ''vatanın Türk ve Kürt ayrımı olmadan alındığı''na ilişkin verdiği birlik mesajıyla dikkati çekmişti.