BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
HABER /  DÜNYA

Clinton'u Türkiye sorusuna şaştı kaldı!

Suriye'ye giden silahların Türkiye üzerinden mi gidiyor sorusu Clinton'u şaşırttı.

Abone ol
ABD'nin Bingazi Konsolosluğu'na düzenlenen saldırıyla ilgili düzenlenen oturumda, Türkiye ile ilgili sorulan bir soru ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ı şaşırttı.
 
Oturum sırasında, aşırı muhafazakar Çay Partisi hareketinin desteklediği, ismi 2016 başkanlık seçimlerinde Cumuriyetçi Parti'nin olası başkan adayları arasında da geçen Kentucky Senatörü Rand Paul, ''ABD, Libya'dan Türkiye'ye herhangi bir silah tedariki, transferi, alım satımı konusunda müdahil oldu mu?'' sorusunu yöneltti.

CLİNTON ŞAŞIRDI KALDI 
 
Soru karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Clinton, vücut dilinden soruyu tuhaf bulduğunu belli ederek, ''Türkiye'ye mi?'' diye sordu ve bu soruyu daha önce hiç kimsenin kendisine sormadığını ifade etti.
 
Senatör Paul da bunun üzerine, ''Bazı haberlerde, Libya'dan gemilerin hareket ettiği ve silah taşıyor olabilecekleri yazılmıştı. Öğrenmek istediğim şu: Bitişikteki ek binada (CIA ek binası), silahların tedariki, alımı, satımı, edinilmesi konularında rolleri var mıydı ve bu silahlardan herhangi biri, Türkiye de dahil diğer ülkelere transfer edildi mi?'' diye sordu.

LİBYA ÜZERİNDEN TÜRKİYE ORADAN DA SURİYE 
 
Clinton da ''Senatör, bu soruyu ek binayı idare eden kuruluşa sormalısınız'' derken, Paul'ün, ''Yani bilmediğinizi söylüyorsunuz?'' sorusuna da ''Bilmiyorum. Bunun hakkında bir bilgim yok'' ifadesini kullandı.
 
Paul'ün atıfta bulunduğu haberler, Fox News ve bazı aşırı sağcı internet sitelerinde yer alan ve kaynağı belirtilmeyen komplo teorilerine dayanıyor. Söz konusu haberlerde, CIA'in Libya'dan, Türkiye üzerinden Suriyeli muhaliflere silah gönderdiği iddia edilmişti.