BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Clinton Davutoğlu'na neden teşekkür etti?

"Bölgesel Güvenlik Zirvesi, Manama Diyalog" toplantısı dışişleri bakanlarını biraraya getirdi. Davutoğlu, İran ve ABD'li mevkidaşları ile görüştü.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki ile görüştü.

Davutoğlu, "Bölgesel Güvenlik Zirvesi, Manama Diyalog" toplantısı için bulunduğu Bahreyn'in başkenti Manama'da, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki ile Muttaki'nin kaldığı otelde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Muttaki'nin P5 1 ülkeleri ile 5-6 Aralıkta Cenevre'de yapılacak toplantı öncesi Davutoğlu'na bilgi verdiği belirtildi.

CLİNTON'DAN İSRAİL TEŞEKKÜRÜ


Öte yandan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Manama Diyalog toplantısının açılış yemeğinde, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile bir süre sohbet etti. Davutoğlu'nun Clinton ile Washington ziyaretini değerlendirdiği öğrenildi. Konuşma sırasında Clinton'ın Davutoğlu'na, Türkiye'nin İsrail'de çıkan yangın için yangın söndürme uçağı göndermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği kaydedildi.

Davutoğlu'nun, yemekte Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi ile de görüşerek, Irak'ta hükümet kurma çalışmaları hakkında bilgi aldığı ifade edildi.