BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Cizrede Öcalan için yürüyüş

Cizre'de terör örgütü başı Öcalan için yapılan yürüyüşte bir polis linçten son anda kurtuldu.

Abone ol

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, yakalanışının 7. yılında bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan üzerindeki sözde tecridin kaldırılması için yürüyüşe geçen grupla polis arasında çıkan arbedede 2 polis yaralandı, 1 polis ise linç edilmekten son anda kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, Cizre-İdil Karayolu üzerinde toplanan yaklaşık 500 kişilik bir grup, daha önce öldürülen bir PKK'lının yıldönümü taziyesine gittikten sonra yürüyüşe geçmek istedi. Toplu olarak yürüyüşe geçmek isteyen kalabalığa polis müdahale etti. Polisin müdahalesine taşlarla karşılık veren grup, daha sonra DTP ilçe binasına kadar yoğun güvenlik önlemleri altında sloganlarla yürüdü. İlçe binası önünde kısa bir süre bekleyen kalabalık, bu kez Mardin Caddesi'ndeki AK Parti binasına doğru yürüyüşe geçti.

Bunun üzerine, olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ve asker takviyesi gönderildi. Cizre Devlet Hastanesi'ne kadar yürüyüşüne devam eden grup, arkadan gelen güvenlik kuvvetlerine tekrar taşlarla karşılık verdi. Bunun üzerine polisin olaya müdahale etmesiyle göstericiler tek tek ara sokaklara kaçtı. Polisle grup arasında çıkan arbedede 2 polis yaralanırken, 1 polis ise linç edilmekten son anda kurtuldu.