BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de kamu binalarına saldırdılar

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, izinsiz gösteri yapan bölücü örgüt yandaşları işyerlerine ve kamu binalarına saldırdı.

Abone ol

İdil Caddesi üzerinde toplanan yüzleri maskeli bir grup, '15 Ağustos terör örgütü PKK’nın ilk eyleminin yıldönümünü' bahane ederek izinsiz gösteri yaptı.

Göstericiler, barikatlarla kapattıkları cadde üzerindeki işyerlerine ve diğer binalara taş ve sopalarla saldırdı. Yoldan geçen araçları geri çeviren saldırganlara polis biber gazı ile müdahale etti. Gecenin karanlığından faydalanan göstericiler ara sokaklara kaçıp izlerini kaybettirdi.

HAKKARİ'DE OLAYLAR ÇIKTI

Hakkari’de, PKK’nın '15 Ağustos ilk eylem yıldönümü' sebebiyle bölücü terör örgütü yandaşları Hakkari Belediyesi önünde toplandı. Kalabalık, bir süre sonra polislere taş, havai fişek ve molotofkokteyli attı. 1 polis hafif yaralandı.

Olay, dün akşam saatlerinde Bulvar Caddesi üzerinde yaşandı. Hakkari Belediyesi ve Rektörlük binası çevresinde toplanan göstericiler polise taş, havai fişek, molotofkokteyli ve ses bombası attı. Güvenlik güçleri, göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Olay sırasında bir çocuk baygınlık geçirdi, bir polis de hafif yaralandı.

İnşaat halindeki binanın üzerine çıkan göstericiler, zırhlı polis araçlarına molotofkokteyli fırlattı. Alevler içinde kalan bir araçtaki yangın toplumsal olaylarda kullanılan tazyikli suyla söndürüldü.