BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cizre Silopi Sur Dargeçit son durum kaç PKK'lı öldürüldü?

CİZRE, Silopi, Sur ve Dargeçit son durum bilgilerine göre, 4 gündür devam eden operasyonlarda etkisiz hale getiren terörist sayısı 110'a ulaştı.

Abone ol

CİZRE, Silopi, Sur ve Dargeçit'ten son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 

Terörle mücadele kapsamında 4 günden bu yana süren operasyonlarda Cizre'de 78, Silopi'de 6, Diyarbakır Sur'da 16 ve Mardin'in Dargeçit ilçesinde 10 olmak üzere toplam 110 terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 4 gündür süren operasyonlarda Şırnak'ın Cizre ilçesinde 78 terörist etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerden 64'ü ölü, 7'si yaralı ve biri de sağ olarak ele geçirildi.

Güvenlik güçleri ayrıca Şırnak'ın Silopi ilçesinde 6, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 16, Mardin'in Dargeçit ilçesinde ise 10 teröristi etkisiz hale getirdi.

DİYARBAKIR SUR'DA ŞEHİT VAR

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi'nde çıkan çatışmada, PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 uzman çavuş şehit olmuştu.

SUR'DA YARALI GÜVENLİK GÖREVLİSİ SAYISI 6'YA ÇIKTI

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lıların Kanas ile açtığı ateşte uzman çavuş Yaşar Yeniören'in şehit olduğu, 1 uzman çavuşunda yaralanmasının ardından gün boyu çatışmalar sürdü. Çatışmalar sırasında PKK'lıların attığı el yapamı patlayıcının infilak etmesi sonucu şarapnel parçalarının isabet ettiği 2 özel harekat polis memuru yaralanmasının ardından çıkan çatışmalarda Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak üzerinde güvenlik güçlerine akşam saatlerinde roketatan ve el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Saldırıda 1'i asker ile 3 polis memuru şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu hafif yaralandı. Yaralılar Diyarbakır Asker Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Sur'da bugün yaşanan çatışmalarda uzman çavuş Yaşar Yeniören şehit olurken, 4 polis, 2'si asker olmak üzere toplam 6 güvenlik görevlisi yaralandı.

TSK'DAN DİYARBAKIR SUR AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ı sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi'nde 1 uzman çavuşun şehit olduğu, 1 uzman çavuşun da yaralandığı saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "19 Aralık 2015 tarihinde saat 10.30'da Diyarbakır ili Sur ilçesinde icra edilen operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavisine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, olayda yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.