BIST 9.951
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.442,30
HABER /  GÜNCEL

Çipras'tan Erdoğan açıklaması 'Saygı ve samimiyet üzerine dayanıyor'

Yunanistan Başbakanı Çipras, Türkiye ziyareti öncesi konuştu: "Erdoğan ile ilişikim saygı samimiyet ve açık sözlülük üzerine dayanıyor" dedi. Ruhban Okulu'na da gidecek olan Çipras bu ziyareti gerçekleştiren ilk Yunan Başbakanı olacak.

Abone ol

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye ziyareti öncesi konuştu. Çipras, 5-6 Şubat tarihlerinde Türkiye'ye iki günlük bir ziyaret gerçekleştirecek.

Türkiye'nin 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Yunan Başbakan şu ifadeleri kullandı:

"Bu uluslararası toplum tarafından görülmeli ve AB komşumuza destek için elinden gelen ne varsa yapmalı. Hem halklarımıza hem de bölgemize fayda sağlayacak bir ilişkiyi inşa etmemiz gerekli. Erdoğan ile ilişikim saygı samimiyet ve açık sözlülük üzerine dayanıyor"

5 Şubat Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çipras, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı ve akşam yemeği gerçekleştirecek.

ÇİPRAS İLK OLACAK 
Çipras'ın 6 Şubat'ta İstanbul'a geçerek, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaret edeceği bilgisi paylaşılmıştı. Çipras, çarşamba günü İstanbul'da Heybeliada'daki Ruhban Okulu'nu ziyaret edecek. Çipras, Ruhban Okulu'nu ziyaret eden ilk Yunan Başbakanı olacak.