BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.383,57
HABER /  DÜNYA

Cinsel istismara linç girişimi

Adana’da, kandırdığı 8 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen bir kişi, mahalleli tarafından linç edilmek istend...

Abone ol

Adana’da, kandırdığı 8 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen bir kişi, mahalleli tarafından linç edilmek istendi. Polis, zanlıyı zırhlı araçla evden çıkarmak zorunda kaldı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi İddiaya göre A.C.B. (8), evinden iki sokak ilerideki teyzesine gitmek için öğle saatlerinde evden çıktı. Eve varmak üzereyken yanına gelen E.T. (27) çocuğa, “Gel bize gidelim, benim kuşum var sana gösteririm. Hem sana para da veririm” diyerek evine götürüp, çocuğa cinsel istismarda bulundu. A.C.B.’nin olayı ailesine anlatması üzerine akrabaları evi basarak, E.T.’yi linç etmek istedi. E.T. ise, evinin banyosunda bulunan bir bölmeye saklandı. Mahalleli kapıyı kırarak zanlıyı ararken, bu sırada olay yerine polis de geldi.
Mahallelinin E.T.’yi bulup darp etmeye başladığı sırada zanlıyı ellerinden alan polis, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Ancak mahalleli bir türlü sakinleşmeyince, bunun üzerine zırhlı araç istendi. Olay yerine uzun namlulu silahlı polisler ve zırhlı araç gelirken, bu arada damlara çıkan bazı vatandaşlar, zanlıya briket atmak istedi. Polisler, briketlerin kendilerine isabet edeceğini söyleyerek vatandaşları uyardı.
Bir süre sonra zanlı, polis korumasında evden indirilerek zırhlı araca bindirilirken, mahalleli de zanlıya vurmak için saldırıya geçti. Bazı vatandaşların yumruk ve tekmeleri zanlıya isabet ederken, polis ise E.T.’yi güçlükle zırhlı araca bindirdi. Bir türlü sakinleşmeyen mahalleli, zırhlı aracı da yumruklayıp tekmeledi.
Hürriyet Polis Merkezi’ne götürülen E.T., buradan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği’ne götürüldü. 8 yaşındaki çocuk ise Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Yaşı 12’den küçük olduğu için ifadesi alınamayan çocukla psikolog görüştü. Küçük çocuk, zanlının kendisini kuş ve para vaadiyle kandırıp evlerine götürdüğünü, kıyafetlerini çıkartıp cinsel istismarda bulunduğunu anlattı.
Çocuğa yaşadığı olaylardan dolayı psikolojik destek verilirken, zanlı E.T. de polis tarafından sorgulandı. Suçlamaları kabul etmeyen E.T., sorgusunun ardından "erkek çocuğuna cinsel istismar" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)