BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.427,13
HABER /  GÜNCEL

Çinli dev firmalar Türkiye yolunda

İş makinesi üretimi yapan ve aralarında Sanny firmasının da bulunduğu Çinli 4 firma daha, rotayı Türkiye'ye kırıyor.

Abone ol

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, iş makinesi üretimi yapan Sanny'nin de aralarında bulunduğu Çinli 4 firmanın Türkiye'ye yatırım için son kararlarını vermek üzere olduğunu bildirdi.

Ergün, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugün küresel bir krizi en iyi yöneten, dünyada krizi aşma noktasında örnek gösterilen ve krizden en az etkilenen ülkelerden biri olduğunu belirtti.

DÜNYADA EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKELER ARASINDAYIZ

Türkiye'nin, bu yılın ilk yarısında yüzde 11 oranında büyüyerek, dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında olduğuna işaret eden Ergün, sanayi üretimi ve kapasite kullanımında, kriz öncesi seviyelere yaklaşıldığını kaydetti.

ÇİNLİ FİRMALAR GELİYOR

Bakan Ergün, Türkiye'nin bugün dünyada en çok güven duyulan ekonomilerin başında geldiğini ifade ederek, ''Son olarak dünyanın en çok iş makinesi üreten firmalarından biri olan Sanny firmasının da aralarında bulunduğu 4 firma daha, ülkemize yatırım için son kararlarını vermek üzere... Bu firmaların ülkemize yapacakları yatırım miktarı ise 400 milyon doların üzerinde... Yaptığımız görüşmeler ve bize ulaşan bilgiler, bu 4 firmayı birçok Çinli firmanın daha takip edeceği yönünde...'' diye konuştu.

KAYIP YILLAR TELAFİ EDİLİYOR

Türkiye'nin, son 8 yılda, daha önceki kayıp yıllarını telafi ettiğini ve yeniden dünyanın lider ülkelerinden biri olmaya başladığını belirten Ergün, ancak yapılacakların bununla sınırlı olmadığını, daha yapılması gereken çok işin olduğunu anlattı.

Bakan Ergün, özellikle Türkiye'nin ekonomik gücünü artırmada, özel sektöre ve ihracatçılara büyük sorumluluk düştüğünü dile getirerek, Türkiye'den üç saatlik uçuş mesafesiyle 50'den fazla ülkeye ulaşmanın mümkün olduğunu dile getirdi.