BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,60
ALTIN 2.379,23
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Cindoruk CHP için yollara düşecek

İki ay öncesine kadar DP'nin başında bulunan Hüsamettin Cindoruk, seçim sürecinde CHP için yollara düşecek.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Ömrü merkez sağın içinde siyaset yapmakla geçen tecrübeli ismin rotayı CHP'ye kırması Ankara'da günün konusu oldu. Siyasetin yelpazesi birbirine karıştı. Sağ ve sol arasındaki çizgiler son yılarda iyice belirsizleşti.

Cindoruk'un durumu akıllara 2007 seçimleri öncesi Yaşar Okuyan'ın Baykal'ın yanında CHP için seçim meydanlarına koşmasını hatırlattı. Okuyan o dönemde Hür Parti'nin başında bulunuyordu.

Ankara kulisleri bu sürpriz buluşmayı konuşuyor. Hüsamettin Cindoruk ile Kemal Kılıçdaroğlu pazar günü Meclis'te bir araya geldi. Görüşme talebi Cindoruk'tan geldi.

Akşam ve Milliyet gazetelerinde bu sürpriz buluşmanın ayrıntıları yer aldı. Cindoruk bu görüşmede adaylık beklentisi olmadan CHP için gönüllü olarak çalışmayı Kılıçdaroğlu'na önerdiği belirtiliyor. Yine görüşmede Kılıçdaroğlu'nun Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın adaylığıyla ilgili Cindoruk'a sorular sorduğu gelen haberler arasında.

Kulislere yansıya bilgilere göre Cindoruk'un CHP Genel Başkanına şu önerilerde bulundu:

KIRILMA NOKTASI
Türkiye çok önemli bir seçime doğru gidiyor. Bugün ülke bir kırılma noktasıyla karşı karşıyadır. Bu seçimlerin tarihsel bir önemi vardır. Haziran'da iktidar değişimi sağlanamazsa Türkiye sosyolojik olarak bambaşka biri noktaya gidebilir.

GÖNÜLLÜ GÖREVLİYİM
Ben bu süreçte eski partim Demokrat Parti'den gelen tüm ısrarlara karşın farklı kulvarda yürümek istiyorum. Sizin için Türkiye'yi dolaşmak istiyorum. Bu çerçevede hangi illere gidilmesi, hangi mesajların verilmesi konusunda işbirliği içinde olmak isterim. Kendimi bu anlamda sizin ve partinizin bir gönüllüsü ve destekçisi olarak görüyorum.'