BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.383,69
HABER /  GÜNCEL

Dev oy pusulalarına hazır olun!

12 Haziran milletvekili seçimlerinde, metrelerce uzunlukta oy pusulası ile karşılaşırsanız hiç şaşırmayın.

Abone ol

12 Haziran milletvekili seçimlerinde önünüze metrelerce uzunlukta oy pusulası gelirse hiç şaşırmayın. Önümüzdeki seçimlerde oy pusulalarının boyu 1 metreyi aşacak. Bağımsız adayların çok olduğu İstanbul ve Diyarbakır gibi illerde ise 3 metreyi bulması bekleniyor. 

Seçmenleri, 12 Haziran milletvekili seçimlerinde dev oy pusulaları bekliyor. 27 siyasi partinin yarışacağı seçimlerde pusulanın oyu 1 metreyi aşacak. Çok sayıda bağımsız adayın çıktığı Diyarbakır İstanbul gibi illerde 3 metrelik pusulalara damga vurulacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nda önümüzdeki günerde yapılacak kura çekiminde seçime katılabileceği açıklanan 27 partinin sırası belirlenecek. Pusulada her partiye 3,9 santimetrelik yer ayrılacak. Bu bölümde partinin ismi, amblemi ve mühür basılacak bölüm yer alacak. Bağımız aday bulunmayan seçim bölgelerinde pusulanın boyu 105 santimetre olacak.

BAĞIMSIZLAR UZATACAK

Her bağımsız aday pusulayı uzatacak. 22 Temmuz seçimlerinde Türkiye gEnelinde 700 bağımsız aday çıkmıştı. Üç seçim bölgesinde ayrılan İstanbul'da 152 bağımsız aday karışmıştı. Benzer bir ilginin olması halinde oy pusulası 3 metreye kadar uzayabilecek.

Bir önceki seçimde Diyarbakır'daki bağımsız aday sayısı 31 idi. 12 Haziranda da bener bir rakama ulaşılırsa Diyarbakır'daki pusulanın boyu da 2 metrenin üzerine çıkacak.

ŞEFFAF OY SANDIKLARI

Pusulaların konulacağı zafrlar da büyüyecek, seçim sembolü tahta sandıklar ise tarih olacak. Oy sandıkları şeffaf, ısıya ve kırılmaya dayanıkları sert plastik olacak.