BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Cinayeti cevşen aydınlattı!

Katil zanlıları adamı öldürdüler ama 'Günah' diyerek çöpe atamadıkları cevşen yüzünden yakayı ele verdiler.

Abone ol

İstanbul Bağcılar'da boş bir arazide 2 Aralık 2009 tarihinde birleştirilmiş iki pazar tezgahının arasında el ve ayakları bağlanmış çıplak bir erkek cesedi bulundu. Üzerinde kimliğine dair herhangi bir şeye rastlanmayan ceset ile ilgili Cinayet Büro Amirliği Ekipleri çalışma başlattı.

BULUNAN CİP KİMLİĞİNİ AYDINLATTI
Aynı gün Bağcılar'da terk edilmiş halde 34 FB 9156 plakalı cip bulundu. Yapılan araştırmada cipin Masko mobilyacılar sitesindeki işyerinden çıktıktan sonra ortadan kaybolduğuna dair ailesi tarafından 2 Aralık 2009 tarihinde polise müracaatında bulunulan mobilyacı İhsan Nurdoğan'a ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine İhsan Nurdoğan'ın ailesine Adli Tıp Kurumunda ceset teşhisi yaptırıldı. Teşhiste sert bir cisimle başına vurularak öldürüldüğü tespit edilen kişinin İhsan Nurdoğan'a ait olduğu belirlendi.

CİNAYETİN ARDINDAN KAYBOLAN GARSONLAR ŞÜPHELİ DURUMA DÜŞTÜ
Kimliğin belirlenmesinin ardından Başakşehir'de eşi ve 3 çocuğundan ayrı yaşadığı anlaşılan İhsan Nurdoğan'ın yakın çevresi takibe alındı. Nurdoğan'ın evine yemek siparişi verdiği garson ve kuryelerle samimiyet kurduğu belirlendi. Garson ve kurye olan 3 kişinin cinayetin ardından ortadan kaybolduğu anlaşılınca bu kişiler şüpheli durumuna düştü. Ardından Ağrı ve İstanbul'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, Yavuz K.(19), Erkan I.(22) ve H.K(17) gözaltına alındı.

CEVŞEN BULUNUNCA CİNAYETİ İTİRAF ETTİLER
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulamaları yapılan 3 zanlı önce suçlamaları kabul etmedi. Ancak ekiplerin bu kişilerin Bağcılar'da bulunan bekar evinde yaptıkları aramada Nurdoğan'a ait olduğu belirlenen elektrik sayacının içinde saklanmış cevşen bulundu. Bu ayrıntı üzerine zanlılardan Yavuz K. Cinayeti itiraf ederek ayrıntısıyla anlattı. Yavuz K. İfadesinde, "Bize yemek siparişi veren İhsan Nurdoğan'ı telefonla aradık ve evimizde birlikte eğlence için çağırdık. Amacımız parasını almaktı. Eve gelir gelmez Erkan İ. kafasına bir demir parçasıyla kafasına vurarak öldürdü. Üzerinde arama yaptık pek bir şey elde edemedik. Üzerindeki malzemeler ve giysilerini alarak çöpe attık. Cesedine ellerini kollarını bağlayıp boş arazide tezgahın arasına sakladık" dedi.

GÜNAH OLUR DİYE CEVŞENİ ÇÖPE ATMADIK
Apartmanda bulunan cevşen için de Yavuz K., "Eşyalarını çöpe atarken Cevşen'i günah olur diye atmadık. Kimse bulamasın diye de elektrik sayacının içine gizledik" dedi. Emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan Yavuz K. Erkan İ. Ve H.K. Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.