BIST 10.274
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,60
HABER /  GÜNCEL

Cinayet sanıklarına 25'er yıl hapis

İzmir'de bir yıl önce, aralarında çıkan tartışmada öldürülen Ertuğrul Araç'ın katil zanlılarına 25'er yıl hapis cezası verildi.

Abone ol

İzmir'de bir yıl önce, aralarında çıkan tartışmada 30 yaşındaki Ertuğrul Araç'ı sopayla dövdükleri, bıçaklayıp, tabancayla vurarak öldürdükleri suçlamasıyla tutuklu yargılanan 4 sanık, 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay geçen yıl ekim ayında Bayraklı İlçesi, Kubilay Caddesi 257 numara önünde meydana geldi. Ertuğrul Araç, daha önce aralarında husumet bulunan Azat Alabay, Seyit Sait Oğultaş, Erdoğan Karagöz ve Serkan Kaya ile karşılaştı. 4 kişi, Araç'a sopa ve bıçakla saldırdı, tabancayla 5 el ateş etti. Ağır yaralı olarak Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ertuğrul Araç, yaşamını yitirdi. Yakalanan 4 şüpheli tutuklandı, haklarında ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar aşamasındaki davanın duruşmasında tutuklu sanıklar Erdoğan Karagöz, Azat Alabay, Seyit Sait Oğultaş ve Serkan Kaya hazır bulundurulurken, avukatları da katıldı. Sanıklar ve avukatları son savunmalarını yaptı. Sanık Azat Alabay’ın avukatı Hasan Eren, savcının, sanıkların fikir ve eylem birliği içerisinde Ertuğrul Araç’ı kasten öldürdükleri yönündeki görüşüne katılmadığını belirterek, müvekkilinin bu suçtan cezalandırılmaması gerektiğini söyledi.

Ertuğrul Araç ve Azat Alabay arasında olay öncesi meydana gelen kavganın, davaya konusu öldürme olayıyla ilgisi olmadığını savunan Eren, müvekkilinin, Erdoğan Karagöz’le aralarındaki bir sorunu çözmek için olay yerine geldiğini ve bu olaya tanık olduğunu ileri sürdü. Eren, davaya konu olayda ölen Araç’ın yaralanması üzerine müvekkilinin Erdoğan Karagöz’le beraber Araç’ı hastaneye götürdüğünü belirtti. Karagöz’ün Araç’ı öldürdüğünü kabul ettiğini, müvekkili Alabay’ın olay sırasında Araç’a sopayla vurması kabul edilse bile bu eyleminin ancak yaralama olabileceğini savundu.

Sanık Seyit Sait Oğultaş da, olay yerinde bulunduğunu, ancak kavgayı ayırmaya çalıştığını iddia ederek, yaralanan Ertuğrul Araç’ı hastaneye götürdüklerinde bilincinin yerinde olduğunu, kasten öldürme eylemi yapan bir kişinin bu şekilde bir insanlık vazifesi yapamayacağını söyledi. Oğultaş, beraatını ve tahliyesini istedi. Sanık Erdoğan Karagöz de, daha önceki ifadelerini tekrarlayarak, “Maktule karşı işlemiş olduğum bu eylemden dolayı pişmanım” dedi.

Karagöz’ün avukatı Nermin Aslan da, olayın aniden geliştiğini, sanıklar arasında fikir ve eylem birlikteliği bulunmadığın savunarak, ölendeki yaraların müstakilen ölümü meydana getirip getirmediği konusunda Adli Tıp'tan rapor alınmadığını, bu hususun araştırılması gerektiğini dile getirdi. Sanık Serkan Kaya da, olaya katılmadığını, öldürme olayına iştirak etmek için hiçbir nedeni olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Erdoğan Karagöz, Seyit Sait Oğultaş, Serkan Kaya ile Azat Alabay’ın fikir ve eylem birliği içinde Ertuğrul Araç’ı kasten öldürdüklerinin sabit görüldüğünü belirterek, dördünü de müebbet hapis cezasına çarptırdı. Karagöz’ün suçunu itiraf etmesi, diğer sanıkların yargılama sırasındaki tutum ve davranışlarını gözönüne alıp, indirim hükümlerini uygulayan mahkeme heyeti, herbirinin cezasını 25’er yıl hapse çevirdi. Karagöz’e, ayrıca, ruhsatsız silah taşımaktan 10 ay hapis ve bin lira adli para cezası da verildi.