BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.389,47
HABER /  DÜNYA

Cinayet sanığından ilginç savunma

Adana’da, diyaliz merkezine giden böbrek hastasını başına sopayla vurarak öldüren, ardından da el çantasını gasp eden sanık ifadesinde, "El...

Abone ol

Adana’da, diyaliz merkezine giden böbrek hastasını başına sopayla vurarak öldüren, ardından da el çantasını gasp eden sanık ifadesinde, "Elimde sopayla mahallede hırsız arıyordum. Yoldan geçerken bana ‘namussuz’ deyince sopayla bir kez vurdum” dedi.
Olay, 5 Nisan 2013’te merkez Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi’nde meydana geldi. Böbrek hastası Mehmet Zahit Alevşimşek (68), diyaliz merkezine gitmek için evinden çıktı. Alevşimşek, Şıh Cemil Caddesi’nde yürüdüğü sırada yanına gelen Kadir Ç. (30), yaşlı adamı elindeki sopayla tehdit ederek para istedi. Kadir Ç., olumsuz yanıt veren Alevşimşek’in başına sopayla vurarak elindeki çantayı alıp kaçtı. Hastaneye kaldırılan Alevşimşek, 24 gün sonra hayatını kaybetti. Kadir Ç. ise olaydan bir ay sonra yakalanarak tutuklandı.
Cumhuriyet savcısı, sanık Kadir Ç. hakkında, ’nitelikli öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, ’nitelikli yağma’ suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kadir Ç., suçlamaları kabul etmeyerek, “Hırsızlık olayları arttığı için elimde sopayla geziyordum. Beni elimde sopayla görünce ’elindeki sopa ne? Sen serserisin. Adam olmazsın’ dedi. Ona hırsız aradığımı söyledim. Sonra da ’namussuz’ dedi. Git işine dedim. Yine tekrarladı. Ben de elimdeki sopayla bir kez omzuna vurdum. Ayaklarını da vurdum. Yere düştü. Kimse yok mu diye bağırdım. Öldürme amacıyla vurmadım. Ertesi gün merak ederek evine gittim. Beni kovaladılar, bana vurdular. Bir süre mahallede gözükmedim. Çünkü bana saldıracaklarını öğrendim. Sonra da öldüğünü öğrendim. Ben kesinlikte öldürme amacıyla vurmadım. Bana hakaret edince istemeden oldu” dedi.
Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.
(İHA)