BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL

Cinayet işlemeyecek kadar yufka yürekliyim

DİYARBAKIR'da AK Parti eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'yı tabanca ile öldüren 20 yaşındaki Bilgin Bölükbaş'ın ifadesi şaşırttı.

Abone ol

DİYARBAKIR'da AK Parti eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'yı tabanca ile öldüren 20 yaşındaki Bilgin Bölükbaş, yaptığı hiç bir şeyi hatırlamadığını öne sürerken, "Cinayet işlemeyecek kadar yufka yürekliyim" dedi.

AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın geçen Ağustos ayında öldürülmesiyle ilgili haklarında dava açılan 2'si tutuklu 5 sanığın ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan yargılanmasına Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Tutuklu sanıklar Bilgin Bölükbaş, Mustafa Akçil, başka suçtan tutuklu olan Bilal Fidan duruşmaya getirildi, tutuksuz sanık Yunus Koca'nın eski sevgilisi 27 yaşındaki E.T. ise, Bakırköy Adliyesi'nden Segbis sistemi ile katıldı. Firari sanık Mehmet Sıdık Fidan'ın ise henüz yakalanamadığı belirtildi.

Yunus Koca'nın eski sevgili diş hekimi E.T., 2010 yılında Dicle Üniversitesi'nde okurken Yunus Koca ile tanıştığını, anlaşamayınca 1 yıl sonra ayrıldıklarını, Diyarbakır’dan İstanbul’a giderek burada çalışmaya başladığını ifade ederken, Mehmet Sıdık Fidan ile aralarında ilişki başladığını söyledi. E.T., 2014’te Diyarbakır'a atandığını, ailesinin ilişkisini öğrendiği için İstanbul'a gitmek durumunda kaldığını anlatırken, şöyle dedi:

“Yunus Koca, Diyarbakır’da beni birkaç kez tesadüfen gördü ve konuşmak için yanıma geldi. Hayatımda biri varsa niye evlenmediğimi sordu. Ailem tasvip etmediği için evlenemediğimi söyleyince, kendisiyle evlenebileceğimi söyledi. Beni kesinlikle rahatsız etmedi. Ailelerimiz de tanışıyordu. Öldüğünü arkadaşımdan öğrendim. Sıdık ile ilişkimiz olduğu için olay günü bu kadar sık aramalarımız oldu. Şu anda kendisi ile görüşmüyorum. Maktül ile Mehmet Sıdık arasında eski bir husumet olup olmadığını bilmiyorum. Mehmet Sıdık AK Partililer’i sevmiyordu. Bu nedenle ‘Yunus bunu hak etti’ demiş olabilir. Olay günü çalışıyordum. Olay sonrası sabah saatlerinde Sıdık ile buluştum. Öldürülme konusunu ben açtım. Kendisinin tepkisi ‘Allah ailesine sabırlar versin’ oldu."

SANIĞIN İFADESİNE MÜDAHALE ETMEK İSTEDİ

Mustafa Akçil, ‘susma hakkını’ kullanmak istediğini, avukatı gelince savunma yapacağını söyledi. Mahkeme Yunus Koca'yı öldürdüğü öne sürülen sanık Bilgin Bölükbaş'a söz hakkı verirken Akçil, ayağa kalkarak Bölükbaş'tan avukatları gelmeden ifade vermemesini isteyince, bu müdahale tutanağa geçirildi.

"KAFASINA, KALBİNE VE CİNSEL ORGANINA ATEŞ ETMEMİ SÖYLEDİ"

Sanık Bilgin Bölükbaş, elinde, içinde tabanca bulunan poşet olan Mustafa Akçil ile Diyarbakır'a geldiği ana kadar Yunus Koca'nın öldürüleceğini bilmediğini belirterek, şöyle dedi:

“Silahı niye aldığını sorunca ‘Diyarbakır terör bölgesi’ var. Kahvaltıdan sonra maktul işyerine iş görüşmesine gidecektik. Mustafa bana 'Sen buraya geldin ama geri dönemeyeceksin. Sen bu adamı öldürmezsen ailen ölecek' dedi. Cebinden babamın fotoğrafını çıkardı. Bu adamı öldürmeyeceğimi, beni 7 aylıkken bırakıp giden annemi kısa süre önce yeni bulduğumu söyledim. Aklımdan polise gitmek geçti. Korkudan elim ayağım titredi ve ağlamaya başladım. Sonra maktülün akrabalarına giyim mağazasına gidip bana tişört aldık. Mustafa mağazada biriyle samimi konuştuğundan daha önce buraya geldiğini anladım. Sonra tatlıcıya gittik. Mustafa 3 kafasına, 1 kalbine, 1 tane de cinsel organına ateş etmemi söyledi. O sırada maktul aracıyla önümüzden geçince Mustafa 'Vur, gel' dedi. Fırladım, ancak cesaret edip, vuramadım. Mustafa beni aradığında aracın gelmediğini söyledim. Oysa araç yanımdaydı. Ama vuramadım."

Bölükbaş, Mustafa Akçil'in kendisine ilaçlı bira içirdiğini, kendisini kötü hissetmeye başladığını ileri sürerken, “Ne yaptığımın bilincinde değildim. Şiddetli baş ağrısı ile uyandım. Baş ağrısının kesilmesi için sürekli hap veriyordu. Kendime geldiğimde nezarethanedeydim. Olayı hatırlamıyorum. Polislerin söylediğine göre maktulün eczanesine gitmişim. Yaptığım hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Ben çok pişmanım. Cinayet işlemeyecek kadar yufka yürekliyim. Mustafa bu işten sonra İstanbul'a döndüğümüzde özel harekat kıyafetleri ile iki yere soygun yapacağımızı, bunları yaptıktan sonra Yunus Koca cinayetini işlememizi isteyen kişinin bize Mersin'de bir daire vereceğini söyledi."

Dava, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için ertelendi.