BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Cinayet büyük olaylara gebe!

Edip Başer'den çok önemli uyarılar ve cinayete yönelik analiz geldi. Başer, cinayetin planlı olduğunu söyledi.

Abone ol

Terörle Mücadele Koordinatörü Edip Başer, Hran Dink'in özellikle seçilmiş bir hedef olduğunu söyledi. Başer, "Bu olay Türkiye açısından büyük olaylara gebe... Türkiye'nin Kendi içinde kardeş kavgası görünümüne yönelmesi, zamanını bu tür olaylarla harcaması bütün odakların işine gelir.
Seçilen kişi bakımından tesadüf olmadığı belli. Özellikle planlanmış ve kurgulanmış bir cinayet" dedi.

Tetiği çeken kişinin değil, arkasındaki gücün önemli olduğunu belirten Başer, şu anda kimin yaptığı konusunda fikir yürütmek için erken olduğunu belirtti.

TÜRK ULUSU DİKKATLİ OLMALI

Cinayetin özel olarak tasarlanmış olduğunun tekrar tekrar altını çizen Edip Başer, "Şimdi uğraş Türk ile Ermeni arasındaki birliktelik duygusunu çözüp, yerine kini nefreti düşmanlığı koymaktır. Bu hesapların arkası budur. Millete tavsiyem fevkalede soğukkanlı olma, birlikteliğimize sahip çıkma zamanıdır" dedi.

ZAMANLAMA DİKKAT!

"Neden bu zamanda düğmeye basıldı?" sorusuna da Başer,
"Amaçlardan biri de Türkiye'de yeniden terör eylemlerini çeşitlilik kazandırarak devam ettirmek. Yarın öbür gün başka tür ve başka siyasi hedefleri olan terör örgütlerini de gündeme getirerek, Türkiye'de karmaşayı ileri boyutlara ulaştırmayı hedefliyorlar.

Bu tek başına bir kişinin tetik çekme olayı değildir. kurgulanlanmış, planlanmış, belli amaçları olan bir olaydır. Türkiye'nin dikkatini Irak'tan başka tarafa çekip, yönlendirmek ve Ermeni iddialarının kabul ettirmek çabasıdır" dedi.