BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Çınarda başarmak gelenek oldu

Çınar Koleji'nde yüz öğrenciden 83'ü en köklü üniversiteleri kazandı...

Abone ol

Yüz binlerce gencin üniversiteli olmak için yarıştığı ÖSS 2007 sonuçlarına göre; Çınar Eğitim Kurumları mezun ettiği öğrencilerini Türkiye’nin köklü üniversitelerine göndermenin gururunu yaşıyor.

Bu yıl Çınar Koleji’ni bitiren yüz öğrenciden 83’ü Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri Boğaziçi, Bilkent, Koç ve İTÜ’de eğitim görecekler.

ÖSS ve OKS’de gösterdiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Özel Çınar Koleji, 2007 yılına da damgasını vurdu. 2005 ÖSS Türkiye birincisi, 2005 tüm liseler arasında Türkiye birinciliği ve 2006 OKS Türkiye birincisi çıkaran Çınar Eğitim Kurumları bu yıl da ÖSS ve OKS 2007’de gösterdiği başarı ile dikkatleri üzerine çekti.

2007 yılında Türkiye’nin en köklü ünivesiteleri Boğaziçi, Bilkent, Koç, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Marmara’ya pek çok öğrenci yerleştiren Çınar Koleji, yüksek başarı ortalaması ile bu yıla da damgasını vurdu. Özel Çınar Lisesi mezunlarının Yüzde 83’ü 4 yıllık bir programa yerleşti.

Kurulduğu 1995 yılından beri çıtayı sürekli yükselten ve Türkiye’nin en başarılı okulu haline gelen Çınar Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Özel Çınar Ana Sınıfı, Özel Çınar İlköğretim Okulu, Özel Çınar Anadolu Lisesi ve Özel Akçınar Lisesi ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Başakşehir’de 16 bin metre kare alan üzerine kurulu kolej, sağladığı imkanlar ve standartları ile İstanbul’un gözde okulları arasında yer alıyor. Kısa sürede kurumsal yapısını tamamlayarak belirlediği hedefe adım adım ilerleyen Çınar Koleji başarıları ile büyümeye devam ediyor.

Çınar Eğitim Kurumları, gençlerin gelişiminde önemli bir yere sahip olan sosyal ve kültürel faaliyetlerle de başarısını kanıtladı. Sabancı Üniversitesi ile Microsoft’un sponsorluğunda yapılan ve bin 191 projenin yarıştığı Bilişim Teknolojileri Olimpiyatları “Hayalimdeki Bilişim” adlı yarışmada, Türkiye birinciliği ve mansiyon ödülü alan Çınar Koleji, UNESCO sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Mevlana Olimpiyatları Web Tasarım Yarışması’nda ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Spor alanında da ismini dünyaya duyuran Çınar Koleji; uluslar arası Tekvando müsabakalarında Balkan ve Türkiye birinciliği, karetede Türkiye ve İstanbul birinciliği elde etti. Ayrıca TÜBİTAK Matematik Olimpiyatları’nda altın madalya kazanarak başarısını süsledi. Yaparak ve yaşayarak öğrenmenin adresi Çınar’da, öğrenciler yeteneklerini rahatlıkla ortaya koyabilmekte, hayata her alanda hazırlanma ayrıcalığını yakalayabilmektedir.

Çınar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Baran, başarılarının tesadüf olmadığını belirterek, “Kurulduğumuz 1995 yılında kolejimize asırlık, yıkılmayacak, her rüzgara dayanıklı anlamlarına gelen çınar ismini vermiştik. Bu isimle inancımızı, hedeflerimizi ortaya koyduk. Bu isimle çalışmaya ve büyümeye karar verdik ve bu isimle yükseliyoruz tıpkı bir çınar gibi” dedi. Başarının temel şartı olarak gördüğümüz öğrenci-öğretmen-veli işbirliğine çok önem verdiklerini söyleyen Baran, “Çınar’dan mezun olan bir öğrenci geriye dönüp baktığı zaman içinde başarı olan güzel duygular anımsamalı. Bunu sağlayabilecek koşulları eğitim ve idareci kadromuzla, fiziki, sosyal imkanlarımızla sağladık. Burada öğrencilerimize evleri kadar sıcak bir yuva oluşturmaya çalıştık. Bunun da meyvelerini öğrencilerimizin gösterdiği başarılarla alıyoruz.” diye konuştu.