BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,63
HABER /  GÜNCEL

Çiller'in danışmanından bomba sözler

Bahattin Yücel'in 28 Şubat döneminde gazetecilerin şantajı ile görevinden istifa ettiği iddiasına Çiller'in danışmanı destek verdi.

Abone ol

Yeni Asır yazarı Hüseyin Kocabıyık, Turizm Bakanı Bahattin Yücel'in arazi tahsislerinden 3 milyon dolar rüşvet aldığını bunu da Zafer Mutlu ve diğer gazetecilerin bildiğini ileri sürdü.

Kocabıyık'ın açıklamaları tartışmaları daha da alevlendirecek gibi:

"Can Ataklı haklı. Birbirlerini aklıyorlar. İsmi geçen aktörler (Bahattin Yücel, Aydın Doğan, Zafer Mutlu, Ertuğrul Özkök) gelsinler benim külahıma anlatsınlar. Gidip Özer Çiller'e sorabilirler konuyu."

28 Şubat döneminde Başbakan Tansu Çiller'in de danışmanı olan Kocabıyık, "Bahattin Yücel, Çiller çiftinin en yakın dostuydu. Bir bakan apar topar neden istifa eder. Namuslu insan böyle bir iftiraya neden karşı koymaz" diye konuştu.

İşte Hüseyin Kocabıyık'ın A Haber Tv'de yaptığı şok açıklamalardan satırbaşları:

"Can Ataklı haklı, söyledikleri doğru. İsmi geçen aktörler birbirlerini aklıyorlar. Gelsinler benim külahıma anlatsınlar. Bahattin Yücel istifa ettiğinde ben Özer Çiller'le beraberdim. Özer Çiller sağ, gidip kendisine sorulabilir. Özer Çiller durumu gayet iyi biliyor.

KİMİ KANDIRIYORLAR

Özer Çiller, Bahattin Yücel'in arazi tahsislerinden 3 milyon dolar rüşvet aldığını, bunu da Zafer Mutlu ve bazı gazetecilerin bildiğini ve bununla tehdit edip şantaj yaptıklarını, Bahattin Yücel'in de bu yüzden istifa ettiğini söyledi. Herkes biliyordu Yücel'in neden istifa ettiğini. Bahattin Yücel Çiller çiftnin en yakın dostlarıydı. Apar topar gider mi bir bakan? Ayrıca, namuslu bir insan böyle bir iftiraya neden karşı koymaz. Kimi kandırıyolar? '2 tane oğlum var' diyor. İnsan onlardan utanır. Birbirini aklamaya ne gerek var.

DAHA ÇOK KORKACAKLAR

Bu gerçekler çıkacak ortaya. Hepsi korkuyor, çok korkuyorlar, daha çok korkacaklar savcılar o dosyaları açtıklarında. 28 Şubat'ı askerin üzerine atıp kaçamazlar. 28 Şubat'ın bütün suçunu askerin üzerine yıkılması beni rahatsız etmiştir."