BIST 10.843
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.437,52
HABER /  GÜNCEL

Çileye yakın takip

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbullunun trafik çilesine ortak olmak üzere direksiyon başına geçti

Abone ol

Pendik-Maslak hattında araç kullanan Topbaş, Boğaziçi Köprüsü ve Maslak trafiğinde araç kullanırken CNN TÜRK muhabiri Göksel Özköylü'nün sorularını yanıtladı.

Kadir Topbaş'ın direksiyona geçmesiyle araç, E-5 karayolu üzerindeki seyrine başlıyor. Topbaş, trafiğin akışından memnun.

Ancak manzara Boğaziçi Köprüsü girişinde değişmeye başlıyor. Trafik giderek bildik görüntüye dönüşüyor. Trafik alabildiğine yoğun ve İstanbul için ne ilk ne de son.

Başkan Topbaş, her araçta bir ya da iki kişi olmasının, trafiğe her gün en az 300 araç eklenmesinin ve İstanbul'a gelen yoğun göçün etkilerinden yakınıyor.

Köprü trafiğni Anadolu Yakası'na geçmeye çalışanlara devrederek yolumuza devam ediyoruz. Levent üzerinden Maslak'a doğru ilerlerken, Topbaş bir yandan da yeni kavşak inşaatlarının haberini veriyor.

Başkan Kadir Topbaş kaptanlığındaki yolculuk, kentin trafik keşmekeşinin yaşandığı Maslak'taki Atatürk Oto Sanayi Sitesi önündeki kavşak inşaatında sona eriyor.

Altyapı için 24 saat mesai

CNN TÜRK'te bugün yayınlanan Referans Noktası programına katılan Kadir Topbaş, kent sakinlerini çileden çıkaran altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak, ''projelerin zamanında bitirilmesi için geceleri de çalışmaya başladık'' dedi.

Bu çalışmaları yapmaya mecbur olduklarını söyleyen Topbaş, alternatif yollar oluşturmaya çalıştıklarını, ancak çalışmaların gündüz saatlerinde sürdürülmesi konusundaki eleştirilere katıldığını belirtti.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI
İstanbul'un 36 noktasında kavşak çalışmaları yürütülüyor. Çalışmaların trafiği en çok etkilediği altı nokta ise şöyle:

Bostancı

Maltepe

Maslak

Cevizlibağ

TEM otoyolunda belli noktalar


İlçe merkezlerine metronun ulaştığı bir kent oluşturmaya çalıştıklarını belirten Topbaş, "İstanbul'da yaşamak için insani boyutta, eğitim, ibadet, sağlık birimleri, sosyal birimleri ve yeşil alanları olan bir İstanbul yaratmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"Amacımız İstanbul'u yıkmak değil"

Topbaş, kamuoyunda bilinenin aksine amaçlarının İstanbul'u yıkarak yeniden yaratmak olmadığını vurgulayarak, "İstanbul'u adım adım modernize ediyoruz. İnsanları yerlerinden etmeden bir modernize söz konusu. Bütün İstanbul'u yıkmak gibi bir niyetimiz yok" dedi.

GÖRÜŞLERİNİZİ YAZIN
İstanbul trafiği hakkındaki görüşlerinizi bize yazın

Kadir Topbaş, İstanbul'un her yerine ulaşımı sağlayacak metro ağı için de firmaları beklediklerini kaydetti ve "(gelsin, metro ağını yapsın ve işletsin) istiyoruz" diye konuştu.

İstanbul'da 30'a yakın kavşağın inşaatına başlanacağını duyuran İBB Genel Sekreteri Ramazan Evren de, "bu çalışmaları şimdi yapmak zorundayız. Eğer yapmazsak İstanbul trafiği ileride daha çok kilitlenir" dedi.

Evren, trafiğe çıkanların yoğun noktaları ALO 153 telefon hattına bildirmelerini de istedi.

www.cnnturk.com
haber: Göksel Özköylü