BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.439,82
HABER /  GÜNCEL

Cihangir'de Ramazan'da alkol saldırısı!

Cihangir Firuzağa’da ünlü müzik grubu Radiohead için düzenlenen etkinlik Ramazan'da alkol alındığı gerekçesiyle bir grup saldırgan tarafından basıldı.

Abone ol

İSTANBUL Beyoğlu Firuzağa’da plak satılan Velvet İndieground Records adlı işyerinde dün akşam dünyaca ünlü müzik grubu Radiohead etkinliği düzenlendi. Etkinlik Ramazan'da alkol alındığı gerekçesiyle bir grubun saldırısına uğradı. Ünlü müzik grubu Radiohead saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Umuyoruz ki bir gün bu tip şiddet içerikli hoşgörüsüzlüklere tarih öncesinde kalan şeyler olarak bakabiliriz" dedi.

Twitter üzerinden canlı yayın yapan Periscope programından da paylaşılan etkinlik devam ederken gelen bir grup, içeride içki içilmesine tepki gösterdi.

Gruptan beyaz tişörtlü bir kişi tehditler savurarak içeridekileri dışarı çıkardı, masadaki içkileri de yere attı. Etkinliğe katılanlar panik içinde kaçıştı.

“Kapat burayı kapat. Ramazanda utanmıyor musunuz lan” diye bağıran saldırgan, “Seni öldürürüm” tehditleri savurarak önüne çıkanları da darp etti.

Grup, etkinliğe katılanlara dışarıda da küfürler edip dövdü. Görüntülerde gruptan bir kişinin “Sizi var ya içeride yakarım haa... Hadi bir daha ramazanda içki için de göreyim” diye tehditler savurması da duyuldu. İş yeri daha sonra bir çalışan tarafından kapatıldı. 

RADIOHEAD'DEN İSTANBUL'A DESTEK MESAJI 

Dünyaca ünlü İngiliz rock grubu Radiohead, Beyoğlu Firuzağa’da plak satan Velvet Indieground Records’un Radiohead etkinliği sırasında saldırıya uğraması üzerine bir basın açıklaması yaptı. Ünlü grup, açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

‘Kalplerimiz İstanbul Velvet Indie Ground’da saldırıya uğrayanlarla. Umuyoruz ki bir gün bu tip şiddet içerikli hoşgörüsüzlüklere tarih öncesinde kalan şeyler olarak bakabiliriz. Şimdilik elimizden gelen ise İstanbul’daki hayranlarımıza desteğimizi ve sevgimizi göndermek.’