BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cihaner için 4. kez ret kararı

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatları tutukluluk halinin sona ermesi için Diyarbakır özel yetkili mahkemeye yapılan itiraz reddedildi.

Abone ol

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi 'kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve mevcut delil durumu' gerekçesiyle Cihaner için yapılan dördüncü itiraz da reddetti.

Erzincan'da yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında, HSYK tarafından görevden alınan Erzurum eski Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından tutuklanmasına karar verilen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatları, tutukluğa dördüncü kez itiraz etti. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin üç kez tahliye talebini reddetmesi üzerine Cihaner'in avukatları, bu kez devam mahkeme olan Diyarbakır'a yöneldi.

Erzincan Başsavcısı Cihaner, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Eskişehir Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu, Erzincan Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, MİT Başkanı'nın da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davanın tarihinin belirlenmesinin ardından Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'ne tutukluluk halinin kaldırılması için başvuruda bulundu.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvuru üzerine Cihaner'in dosyası nöbetçi olan Özel Yetkili Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelendi. Mahkeme 'kuvvetli suç şüphesinin varlığı, mevcut delil durumu, tutuklu kaldığı süre, delilleri karartma şüphesi bulunması' nedeniyle Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.