BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Çiftçiye üçüz buzağ sürprizi

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Sökün köyünde ikamet eden Halil Demir’e ait inek üçüz buzağı doğurdu. Üçüz buzağılara "Müdür", "Paşa" v...

Abone ol

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Sökün köyünde ikamet eden Halil Demir’e ait inek üçüz buzağı doğurdu. Üçüz buzağılara "Müdür", "Paşa" ve "Kral" ismi verildi.
Herkes gibi kendisinin de çok şaşırdığını belirten çiftçi Halil Demir, “40 yıldır çiftçilik yapıyorum. Besihanemizde 2 büyükbaş hayvanımız var. Hayvanlarımızdan bir tanesi veteriner hekimimiz Lokman Eren sayesinde doğum yaptı. Doğumda bir buzağı beklerken büyük bir sürpriz yaşadık. Veteriner bize hayvanın üçüz dünyaya getirdiğini söyledi. Ailemle birlikte 40 yıllık çiftçilik hayatımızda ilk defa böyle bir sürpriz başımıza geliyor. Çok mutluyuz. Hayvanlarımız bizim çocuklarımız gibi, her sabah erkenden kalkıp yemlerini veriyor, sularını içirip ahırlarının günlük temizliğini yapıyoruz. Onlar da bize harika bir sürpriz yaptı. Doğumu ve tohumlamayı yaptıran veteriner hekimimiz Lokman Eren’e sonsuz teşekkür ederim” dedi.
Silifke’de 25 yıldan beri veteriner hekimlik yaptığı söyleyen Lokman Eren ise, üçüz buzağıları görünce kendisinin de büyük şaşkınlık yaşadığını anlattı. Eren, “Buzağılarımızın üçü de erkek olarak dünyaya geldi, sağlık kontrollerini periyodik olarak yapıyoruz. Buzağılarımızın ve ineğimizin sağlık durumu gayet iyi. Ailemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Üçüz buzağılar ilçede de günün konusu oldu. İneklerin üçüz doğurmalarının dört binde bir olduğu bildirildi.
(İHA)