BIST 10.320
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.467,95
HABER /  GÜNCEL

Çiftçinin evinde suikast silahı

Şanlıurfa'da bir çiftlik evine yapılan baskında adeta bir cephanelik ortaya çıktı

Abone ol

Şanlıurfa’da, 31 yaşındaki Osman Demir’in evinde aralarında suikast silahı Kanas marka tüfeğin de bulunduğu 3 uzun namlulu silah ile bu silahlara ait şarjör ve mermiler ele geçirildi.

Merkeze bağlı Gürpınar Köyü Aşağı Başmakçı Mezrası’nda yaşayan çiftçi Osman Demir’in, elinde bulunan uzun namlulu tüfeklere müşteri aradığı bilgisini alan jandarma, takip başlattı. Demir’in silahları evinde sakladığını belirleyen jandarma, operasyon için mezraya geldi. Zanlı Osman Demir’in elindeki tüfekleri evinin 150 metre ilerisinde kendisine ait olan tarlaya atmak isterken suçüstü yakaladı.

Keskin nişancılar tarafından kullanılan 1 Kanas, 1 Kalaşnikof ve 1 M- 16 piyade tüfeği ile birlikte yakalanan Demir’in evinde yapılan aramalarda, 1 Kanas şarjörü, 2 Kaleşnikof şarjörü, 2 M- 16 şarjörü, 1 tabanca şarjörü, 1 keskin nişancı dürbünü, 1 tabanca kılıfı ile silahlara ait 246 mermi ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen Demir, ifadesinde herhangi bir terör örgütü ile ilişkisi bulunmadığını ve silah satmadığını ileri sürdü. Demir, uzun süredir silahların kendisinde olduğunu, suikast ve uzun namlulu silahlara özel ilgisi bulunduğunu savundu.