BIST 10.051
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.405,74
HABER /  GÜNCEL

Dink yanlıları MHPyi taşladı

Hrant Dink'i anmak için toplanan grup MHP lokaline taşlı saldırıda sulundu.

Abone ol

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i ölüm yıldönümünde anmak için İstiklal Caddesi boyunca yürüyen grup, cadde üzerinde bulunan MHP lokaline saldırdı. Silahını çeken bir polis, saldırı sırasında yaralanan şahsı göstericilerin elinden kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Agos Gazetesi önünde anma töreninden ayrılan göstericiler, Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Gurup, buradan da İstiklal Caddesi boyunca yürüyüşüne devam etti. Cadde üzerinde bulunan MHP lokali önüne gelindiğinde grup, slogan atmaya başladı.

Daha sonra göstericiler, ellerindeki taş ve sopaları MHP lokalinin de bulunduğu binaya attı. Saldırıda lokalin camları kırıldı. Bu sırada polis ekipleri de göstericilere müdahale etti. Göstericiler ise polis araçlarına taş fırlattı. Polis ekipleri, polise taş atan bazı eylemcileri gözaltına aldı. Ara sokaklara dağılan eylemcilerle polisler arasında kovalamaca yaşandı.

Öte yandan, gurubun Kıbrıs Türk Kültür Derneği'nin İstanbul Şubesi'ne de saldıran grup, binanın camlarını kırdı. Bu arada ellerinde Türk ve KKTC bayrağı bulunan şahıslara taşlı sopalı saldırıda bulundular. Saldırı sırasında bir kişi yaralandı. Bir polis memuru ise, silahını çekerek yaralı şahsı eylemcilerin elinden kurtardı.