BIST 10.547
DOLAR 32,28
EURO 35,04
ALTIN 2.480,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çiftçi bu hibe uygulamasına bayıldı!

Tarım Bakanlığı'nın 2008 yılından bu yana çiftçilere destek amaçlı verdiği tarım aletleri alımında bu yıl önemli artış görüldü.

Abone ol

Yeni uygulama çiftçileri sevindirdi. Uygulamanın ilk yıllarında 150 dekarlık ve üzeri arazisi olanların yararlandığı tarım aletleri alımlarında bu yıl 10*15 dekarlık arazisi olanlarında alabilmesi tarım aletleri alımlarında talebin artmasına neden oldu.

Sarıgöl Bağsan Ziraat Aletleri Gıda Makineleri Sanayi Limitet Şirketi Sahibi Yaşar Çetin yaptığı açıklamada, "Tarım Bakanlığı'nca tarım aletleri alımlarında yüzde elli devlet hibeli geri kalan yüzde ellisi çiftçilerin peşin ödeme yaptıkları sistemle bu yıl tarım aletleri alımlarında artış gözlendi.

Kanunun çıktığı ilk yıllar da aranan şart bir çiftçinin en az 150 dekar arazisi olması gerekmekteydi. Böyle olunca da bizim bölgelerde bu rakamlarda arazisi olan sayılı çiftçiler yararlanmaktaydı. Oysa bu yıl 10*15 dekarlık arazisi olanda bundan yararlandı. Bu yıl sadece kendi firmamız olarak Sarıgöl ve Alaşehir'de 38 kişiye tarım aleti verdik diğer arkadaşları da hesaba katarsak bu sayı 70 olmaktadır" dedi.

Yaşar Çetin, çiftçilere 1200 litrelik atomizör ilaçlama makinesi, globale diskaro verdiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu tarım aletlerinin yüzde 50'si İl Tarım'dan hibe destekli geri kalanı çiftçiler tarafından peşin ödeme yapılarak verilmektedir.

Bu uygulamadan yararlanmak için çiftçiler bize gelerek 1*30 Nisan'da teklif vermekte,1*30 Mayıs'ta değerlendirilmeye alınmakta 1*30 Haziran'da kura çekilerek belirlenmekte ve tarım aletleri dağıtılmaktadır."