BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çiçek'ten teröre karşı işbirliği çağrısı

Hükümet Sözcüsü Çiçek, teröre karşı vatandaşları işbirliğie çağırdı. Çiçek, "mahalle bakkalından apartman yöneticisinene kadar herkese sorumluluk düşüyor" dedi..

Abone ol

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, teröre karşı herkesin sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

Çiçek, "Herkes şunu bilmesi lazım gerekir ki, bu coğrafyada asayiş ve güvenlik konularında ebediyyen yaşayacağız. Yaşadığımız tecrübelerden yola çıkarak ifade edebiliriz ki, terörle mücadele topyekün bir mücadeledir. Terör konusu sadece güvenlik güçlerimizin meselesi değildir, herkese düşen bir görev vardır bu noktada. Mahalle bakkalından apartman yöneticisine kadar görevler vardır." diye konuştu.

Çiçek, kimlik bildirimi konusunda yeniden bir düzenleme ihtiyacını anlatarak, "Apartman yöneticisi apartmana gireni çıkanı bildirebilse, olayların önlenmesine büyük katkısı" olur dedi.

Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hiçbir terör örgütü dış destek olmadan varlığını sürdürmesi mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun hükümeti olarak terörün ortadan kaldırılması veya kesilmesi noktasında hükümet olarak çok büyük çabalar sarfedilmiştir."

ÖZKÖK PAŞA'YA CEVAP

Bir gazetecinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ün 'yetkisizlik' tepkisini sorması üzerine Cemil Çiçek, "Çok değişik vesilelerle görüşmelerimiz oluyor. Keşke yorumlara kapalı ifadelere dayalı karşılıklı bir değerlendirme yapmak yerine daha net bazı konular üzerinde ben şahsen tercih ederim" dedi.

"Hiçbir milli güvelik toplantısı yoktur ki, terör ve asayiş konusu gündem olmasın. Biz her iki ayda bir yaptığımız toplanıtları bunları konuşuyoruz" diye konuşan Çiçek, "Bu konuda bir talep varsa hiç şüphesiz bunun gereğini yaparız" dedi.

ÇİÇEK'TEN GAZETECİYE GOL

Bir gazetecinin, önceki gün şehit cenazesinde Kara Kuvvetleri Komutanı ile Jandarma Komutanı'nın ayaküstü yaptığı sohbette, PKK'nın yollara mayın döşediğinden bahisle, yollara bakım yapılmasından söz ettiğini hatırlaması üzerine Cemil Çiçek, "Benim iki kişinin konuşmasına kulak kabartma gibi bir görevim yok" yanıtını verdi.

"GİDİN AKİF BEKİ'YE SORUN"

Başbakan Erdoğan'ın aydınlarla görüşmesinin ardından Diyarbakır'da çok önemli açıklamalar yapacağını hatırlatan bir gazetecinin, "Yoksa AB'nin yolu Diyarbakır'dan mı geçiyor?" yollu sorusuna Çiçek, "Şimdi yeni şeyler çıkarmayın. Gidin bunu açıklamayı yapan memura sorun. Ben nihayetinde üst katta yapılan toplantıyı burada sizinle paylaşıyorum" diye cevap verdi...

ter