BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.438,99
HABER /  DÜNYA

Çiçek’ten sitemli dershane açıklaması

Dershaneler konusunda daha önce yaptığı açıklamanın tümünün yayınlanmadığı gerekçesiyle basına sitem eden TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dershane...

Abone ol

Dershaneler konusunda daha önce yaptığı açıklamanın tümünün yayınlanmadığı gerekçesiyle basına sitem eden TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dershanelerin geçmişte ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktığını belirterek, “Bu ihtiyacı devlet, hükümet başka yöntemlerle, formüllerle karşılayabiliyorsa insanlar neden dershanelere para versin” dedi.
Cemil Çiçek, Haliç Kongre Merkezi’nde katıldığı “Uluslar arası İmam Rabbani Sempozyumu”nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili sorular üzerine konuşan Çiçek, “Bu konuyla ilgili bir açıklama yaptım. İş tabiatıyla, tamamıyla teknik bir konu. Ben içeriğini bilmem. Eğer yayınlayacaksınız mesajı bütünüyle yayınlayın, yoksa aradan bir iki cümle çıktığı zaman herkes bir tarafa çekiyor. Türkiye’de dershaneler var. Bu dershaneler geçmişte bir ihtiyaçtan kaynaklandı. Merkezi sınav sistemi çıktığı zaman Türkiye’de aynı sorular Hakkari’de okuyan çocuğa da sorulur, İstanbul’da okuyan çocuğa da. Okullarda da yeteri kadar öğretmen kadrosu her yerde aynı olmadığı için bir kısım insanlar çocuklarını bu dershaneler yoluyla sınavlara hazırlamak durumunda oldu. Geldiğimiz noktada bu bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı devlet, hükümet başka yöntemlerle, formüllerle, yaptıkları hazırlıklarla karşılayabiliyorsa insanlar neden başka yollara gidecek, neden dershanelere para verecek. Bu ihtiyaç bir başka şekliyle karşılanıyorsa o zaman mesele yok, değilse o zaman bunun başka türlü formüllerini insanlar arayıp bulur. Meseleye ben ilkesel olarak bakarım, öbür tarafı teknik konudur. Yazılanlar nedir, hükümetin yaptığı çalışmalar nedir, ben şahsen onları bilmiyorum. Bilmediğim konuda da hüküm vermem doğru olmaz. Benim olaya prensip olarak yaklaşımım var. Bir hüküm cümlesi var, bir de onun açıklaması var. Yukarıdaki cümle alınıp, aşağısı onunla bağlantılı olmadığı zaman herkes bir taraftan çekiştirir” diye konuştu.
(İHA)