BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,23
ALTIN 2.452,35
HABER /  POLİTİKA

Çiçekten eleştirilere cevap

Patronlar laiklik endişesini dile getirdi. Hükümet adına Çiçek cevap verdi.

Abone ol

TÜSİAD YİK toplantısına onur konuğu olarak katılan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, eleştirilere yanıt verdi. ''Yeni anayasanın zamanı şimdidir. Ötelemek Türkiye'ye zarar verir'' diyen Çiçek, Anayasa'nın ilk 3 maddesinin aynen korunacağını, diğer maddelerde tartışmaya açık olduklarını söyledi.

Cemil Çiçek, Sabancı Center'da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, önce, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç'un eleştirilerini dinledi.
 
Ardından kürsüye geçen Çiçek, anayasayı AK Parti ve AK Partililer için değil, Türkiye için yapmaya çalıştıklarını söyledi:
 
"Durup dururken bu nereden çıktı denilebilecek bir işi de yapmıyoruz. 1982'den bu tarafa partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, giderek şahısların dahi artık bu anayasa değişmelidir, bu anayasa ile köklü reformları yapmak, devletin etkin ve verimli işlemesini sağlamak, demokratik standartları yükseltmek mümkün değildir görüşünden hareketle toplumun önemli bir kesiminin dile getirdiği, bir toplumsal talep haline getirdiği bir işi yapmaya çalışıyoruz."
 
Mevcut Anayasa'nın ilk 3 maddesinin aynen korunacağını açıklayan Başbakan Yardımcısı, "İlk 3 madde dışında hiçbir konuda inatlaşma içinde değiliz" diye konuştu.
 
Anayasa'nın ilk 3 maddesinde, Atatürk ilkeleri ve devletin laik karakterine atıfta bulunuluyor. 4'üncü madde ise, "Anayasa'nın ilk 3 maddesinin değiştirilemeyeceğini, bunun teklif dahi edilemeyeceği"ni hükme bağlıyor.