BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,82
ALTIN 2.390,92
HABER /  POLİTİKA

Çiçekten Azerbaycan güvencesi

Bakan Çiçek, Ermenistan açılımı konusunda Azerilerin yüreğine su serpti. Çiçek bakın neler söyledi;

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesini öngören süreçle ilgili soruları yanıtlarken, "Bu bölgedeki hiçbir gelişme, hiçbir süreç bizim Azerbaycan ile olan kardeşliğimizden daha önemli değildir, bunun altını elli defa, yüz defa, bin defa çizmiş olalım"dedi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Teşkilatına üye ülkelerin olağanüstü hallerle ilgili çalışmalardan sorumlu bakanlar toplantısına katılmak için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Çiçek, Azeri gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesi yönündeki çabalarının, Azerbaycan’ın sorunlarının çözümüne de pozitif bir hareket, bir ivme kazandırdığının ortada olduğunu söyleyen Çiçek, "17 yıldır haksız işgal devam ediyor, kimse kılını kıpırdatmadı, kimse bir şeyler yapmadı, Minsk Grubu dahil.

Ama bizim bu güçlerle ilişkimiz arttığı süreçte son zamanlarda çok önemli bir hareketlilik var. Bu haksız işgalin bir şekilde sona ermesi gerekiyor" diye konuştu.

Devlet Bakanı Çiçek, Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleştirilmesini öngören süreçle ilgili her zaman Azerbaycan’ı bilgilendirdiklerini ve bundan sonraki süreci de yine bu şekilde yöneteceklerini kaydetti.

Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zaman zaman ifade ediyoruz ki, soğuk savaş bitti, sıcak çatışmalar dünyada azaldı. Özellikle bu bölgede sıcak çatışma da var, soğuk savaş da tüm olumsuzluklarıyla devam ediyor. Onun için de bazen aslı esası olmayan yanlış haberlerle kardeşliğimizi zedelemek için bir kısım el altından propagandalar yapılıyor, bu da bizi üzüyor. Bu konudaki düşüncemizi, kanaatimizi hem Sayın Başbakanımız, hem Dışişleri Bakanımız, şimdi de ben burada açık olarak ifade ediyoruz. Tekrar ifade ediyorum, hiçbir süreç, hiçbir gelişme bizim Azerbaycan ile ilişkimizden daha önemli değildir."