BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.394,62
HABER /  DÜNYA

CIAdan El Kaide uyarısı

El Kaide'nin ABD'ye karşı ''büyük çapta saldırı'' hazırlığında olduğu iddia edildi

Abone ol

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Michael Hayden, El Kaide terör örgütünün ABD'yi hedef alan ''büyük çapta saldırı'' hazırlığında olduğu uyarısında bulundu.

Hayden, New York'taki Uluslararası İlişkiler Konseyi önünde yaptığı konuşmada, ''Uzmanlarımız El Kaide'nin merkezi yönetiminin Amerikan ulusunu hedef alan büyük çapta saldırılar düzenleme hazırlığında olduğunu belirtiyorlar'' dedi.

CIA Başkanı, El Kaide'nin çok sayıda kişinin ölümüne, kitlesel yıkımlara yol açabilecek ve önemli ekonomik sonuçlar doğurabilecek hedefleri vurmayı amaçladığını da ifade etti.

CNN: Bin Ladin'in yeni kaseti tehdit içermiyor

Öte yandan, CNN televizyonu, dinci bir internet sitesinin kısa süre içinde yayınlayacağını duyurduğu El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in doğruluğu kesinlik kazanmayan yaklaşık 30 dakikalık yeni video kaydında tehdit unsurlarına rastlanmadığını duyurdu. Televizyon, Amerikalı üst düzey bir yetkilinin verdiği bilgilere dayanarak, incelenmekte olan kasette, ''ABD'ye karşı açık tehditlere rastlanmadığını ancak Irak savaşındaki bazı olaylara atıfta bulunulduğunu, bu olaylardan birinin, eğer kanıtlanırsa, video kasetinin yakın zamanda çekildiğini gösterebileceğini'' aktardı.

Bu arada, CIA sözcüsü ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, ''kasetin yakın zamanda çekilmiş olabileceğini'' söyledi.