BIST 10.209
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.467,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'yi karıştıran transfer

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın 10 yıl birlikte çalıştığı şoförü, Kılıçdaroğlu transfer edince partide endişe ve panik başladı.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun makam şoförü yaptığı Namık Yalman, "CHP'de casus şoför paniği" başlığıyla Habertürk'ün manşetindeydi.

Yalman'ı öne çıkaran ise onun daha önce AK Partili Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’la 10 yıl birlikte çalışmış olmasıydı.

İşte bu ilginç durum partide telaşa neden oldu. Muhabir İnan Gedik, parti kulislerinin nabzını tuttu ve CHP'de başlayan "ajan" korkusunu yazdı. Haberde "bilgileri sızdırır" gerekçesiyle bazı yöneticilerin endişelerine yer verildi.

"SIRLARI AKTARIR" ENDİŞESİ

CHP’liler “Hedef tahtasına oturttuğumuz, hakkında gensoru önergesi verdiğimiz bir siyasetçinin en yakınındaki kişilerden birinin genel başkanın en yakınına gelmesi doğru değil. Sonuçta genel başkanınmakamındaki ve arabasındaki özel konuşmaların başka yerlere gitmemesi lazım. Yalman’ın görevlendirmesi büyük hata. Başımıza başka işler açılmadan bu hatadan geri dönülsün. Genel başkanın referandumda oy kullanamaması büyük sıkıntı yarattı. Bunun için Genel Başkan’ın yakın ekibinin belirlenmesinde daha dikkatli olunması gerekir” diyerek rahatsızlıklarını parti yöneticilerine iletti.

AJAN İDDİASINA KATILMAYANLAR DA VAR

Haberde ayrıca bu görüşe katılmayanların sözleri de yer aldı: “Önyargılı olmamak lazım. genel başkanın hakkında bilgileri sızdıracağını nereden biliyoruz? Sonuçta 10 yıl boyunca bakanla çalışan bir isim ve bakanın birçok özel görüşmelerini bilen biri. Bu karakterde biri olsa bakanın görüşmelerini de sızdırırdı.”