BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.420,44
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'ye 'Öcalan'a af' soruldu

Parti sözcüsüne, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir toplantıda Öcalan'ı da kapsayan genel affın konuşulduğu iddiası soruldu.

Abone ol

CHP MYK'sı sonrası açıklamalar yapan parti sözcüsüne, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir toplantıda Öcalan'ı da kapsayan genel affın konuşulduğu iddiası soruldu.

CHP Genel Başkan yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan MYK sonrası basının karşısına çıktı.Önceliği Cumhurbaşkanlığı seçimi olan Güler'e, ''Bir köşe yazarı köşesine de taşıdı, TESEV'in düzenlediği Van'daki toplantıya CHP liderinin de katıldığı ve bu toplantıda da terörist başını da kapsayacak şekilde genel af ve ana dilde eğitim gibi konuların görüşüldüğünü söyledi. Bu iddialar doğru mu?'' sorusu yöneltildi.

Güler, Söz konusu toplantıların genel seçimler öncesinde önce İstanbul ve ardından Van'da gerçekleştirildiğini, toplantıların arama konferansı niteliğinde olduğunu ve katılanların da CHP'nin üyeleri olmadığını belirtti.

Güler, çok çeşitli görüşlerden kanaat önderlerinin, yazarların ve eski siyasetçilerin davet üzerine toplantıya katılarak düşüncelerini aktardıklarını belirtti.

Arama konferanslarının partilerin yetkili organları olmadığını vurgulayan Güler, orada yapılan konuşmaların partiyi bağlamadığını, bireysel düşünceleri aktardığını belirtti.

Güler, ''İstanbul ve Van toplantılarından çıkmış bir karar söz konusu değildir. Bu daha sonra zamanın MYK'sı tarafından sonuçları itibariyle değerlendirmeye alınmış bir arama çalışmasıdır, konferansıdır. Ağırlığı da bundan ibarettir'' dedi.