BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  DÜNYA

CHP’ye kanlı postal gönderdiler

Her Yerde Adalet Platformu, Suriye ve Mısır yönetimlerine ziyaretlerinden dolayı eleştirdiği Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) 90. doğum günü...

Abone ol

Her Yerde Adalet Platformu, Suriye ve Mısır yönetimlerine ziyaretlerinden dolayı eleştirdiği Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) 90. doğum günü hediyesi olarak yönünü şaşırmış 6 ok’lu kanlı asker postalı gönderdi.
Genel merkezi Konya’da bulunan Her Yerde Adalet Platformu Genel Başkanı Avukat Özkan Öztürk, Kayalıpark PTT Şubesi önünde yaptığı basın açıklamasında, CHP’nin Suriye ve Mısır ziyaretlerini kınadı. Öztürk, “12 Eylül’ün 33. yıldönümünde Türkiye’de darbeler ve darbecilerle yargı önünde hesaplaşılırken CHP heyetinin Mısır’da askeri cuntaya yaptığı ziyaretle eli kanlı zalimlere meşruiyet kazandırılmak istenmiştir. Mısır’da cunta yönetimine yapılan ziyaret son derece ciddiyetsiz ve Türk halkını derin üzüntüye boğan bir ziyaret olmuştur. Sırf iktidar karşıtlığı adına yapılan bu ziyaret milletimizi derinden üzmüştür. Demokrasiye, milli iradeye, insan hak ve hürriyetlerine gerçek manada inanan hiçbir parti darbecilerin ve zalimlerin ayağına gitmez. CHP’nin darbecilerin ayağına gitmesi ve onlarla kucaklaşması aslında geçmişinden gelen kronik bir rahatsızlık halidir” dedi.
CHP’nin halkın oylarıyla işbaşına gelen bir lideri askeri darbe ile devirerek meydanlarla katliam yapan uluslar arası çetenin davetine koşarak gidip, Kahire’de darbecilerle kucaklaşmasına hiç şaşırmadıklarını kaydeden Öztürk, “CHP’ye her şeyi siyasallaştırarak inadına ideoloji ve yanlışlıklar üzerinden siyaset yapmak yerine, evrensel ahlaki ve insani değerleri öne çıkarmasını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.
Her Yerde Adalet Platformu Genel Başkanı Özkan Öztürk açıklamasının sonunda, farklı yönlere bakan 6 ok’lu kanlı asker postalını 90. doğum günü hediyesi olarak CHP Genel Merkezine PTT Şubesinden gönderdi.
Öztürk, her evden bir postalın gönderilmesini isteyerek, “Suriye’de mevcut yönetime, Mısır’da da darbeci yönetime yaptığı ziyaretlerden dolayı kınadığımız CHP’ye 90. doğum günü nedeniyle demokratik tepkimizi kullanarak bu hediyeyi gönderiyoruz. CHP’nin doğum gününü kutluyoruz. Hediyemizde değişik yönlere bakan 6 ok var. Bu oklar şaşırmış hedeften çıkmış vaziyette. CHP’nin ok’lar noktasında siyasetinde bir yanlış olduğunu bu ok’larla göstermek istedik. Aynı zamanda darbecilere yaptıkları nahoş ziyaretten dolayı da kanlı bir postalı biz Konya’dan gönderiyoruz. Herkesi postallı eylemimize davet ediyoruz. Her evden bir postalın CHP Genel Merkezine gönderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)