BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

CHPye İzmir şoku

Bu güne kadar CHP'nin olan İzmir İl Encümeni AK Parti'nin oldu.

Abone ol

İzmir İl Genel Meclisi 20 dönem 4. oturumu yapıldı. 5302 Sayılı Kanunun 25. maddesi gereğince İl Encümeni seçimleri yapıldı. Bu güne kadar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin olan İl Encümeni AK Parti'nin oldu.

İsmail Yılmaz başkanlığında yapılan 4. oturumda İzmir İl Encümeni seçimleri yapıldı. Meclis üyelerinin tamamı olan 123 kişi oylamaya katıldı.

10 kişinin aday olduğu seçimlerde, en yüksek oyu Seferihisar AK Parti İl meclis üyesi Mehmet Emin Belkıs 67 oy aldı. AK Parti Bornova'dan Halil Çakar 66 oy, AK Parti Dikili'den Semih Yalın 66 oy, Konak AK Paritd'den Adnan Gülerman 64 oy, Demokrat Parti (DP)'den Emin Özel 64 oy alarak beş kişilik İzmir İl Encümeni seçildiler.

Yeni seçilen il encümenleri İzmir'in menfaatlerini siyasetin önünde tutacakları sözünü verdiler. Bir konuşma yapan CHP Grup Başkan Vekili ve Çeşme CHP İl Genel Meclis üyesi Hakkı Berksü, "Şu anda itibaren koalisyon bitmiştir" dedi. Bazen siyasi iradenin gerektiği yerler olacağını belirten Berksü, CHP olarak İzmir için çalışacaklarını, katkıları, önerileri ve tekliflerinin olacağını kaydetti.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kemalpaşa AK Parti il Genel Meclis üyesi Ali Naci Erdem'de kavgaların ihtilafların bir tarafa bırakılarak aynı şekilde İzmir için hizmetlere devam edilmesi gerektiğini belirterek, "Milli İrade devam ettirilsin" şekline konuştu.