BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,92
HABER /  POLİTİKA

CHP'ye devekuşu benzetmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı Rekabet Kurumu Toplantısı'nda konuştu

Abone ol

Başbakan Erdoğan Rekabet Kurumu'nun 15 yıldönümü toplatısında konuştu.

Eğitimli nüfusun ekonomiye büyük etkisi olduğunu söyleyen Erdoğan; ''Eğitimli bir nüfus bizi zirveye taşıyacaktır. Eğitimi biz 9 yıldır en önemli iş olarak görüyoruz. Ekonomideki büyümede bu oranı yükseltmeye destek verdi. Kesintisiz eğitim Türkiye'nin rekabet gücünü de darbe vurmuştur. Kesintisiz eğitimi getirenler nasıl bu ülkeye yazık ettilerse bugün kademeli eğitime karşı çıkanlar bunu yapıyorlar.

Anamuhalefet başkanı kesintisiz eğitimin bu ülkeye zararının olmadığını söylüyor. Sen görmüyorsun diye bu alem yok değildir. Devekuşunun da sorunu budur. Başını kuma gömer, o kimseyi görmediği için kendisinin de görülmediğini zanneder.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

YANGINDA ÖLEN İŞÇİLER

Bir firma güvenlik tedbirlerinden kaçıyor, son akşam işçiye sigorta yapıyor. Ortada sadece cinayet değil, hırsızlık var. Temelinde acı olan her yapı er yada geç büyük bir enkaz haline gelmiştir. Rekabeti kendi değerlerimiz üzerinde inşa etmek zorundayız.

KILIÇDAROĞLU'NA DEVEKUŞU BENZETMESİ

Anamuhalefet başkanı kesintisiz eğitimin bu ülkeye zararının olmadığını söylüyor. Sen görmüyorsun diye bu alem yok değildir. Devekuşunun da sorunu budur. Başını kuma gömer, o kimseyi görmediği için kendisinin de görülmediğini zanneder.

ZORBALIKLA YAPILAN UYGULAMAYI DÜZELTECEĞİZ

1996'da meslek liselilerin toplam öğrencilere oranı yüzde 46'ydı. Biz bu ülkede eğitim yapamadık, öğretim yaptık. Bizim bu ülkede eğitimi vermemiz lazım. Kesintisiz eğitim ve katsayı uygulaması meslek liselerini katletti. Kesintisiz eğitim Türkiye ekonomisi ve rekabet gücüne ağır darbe vurdu. Yaptığımız düzenleme ideolojik değik pedagojiktir. Zorbalıkla yapılan uygulamayı demokrasiyle düzeltiyoruz. Sincan'da yürüyen tanklarla gelen uygulamayı milli irade ile ortadan kaldırıyoruz.

BU ÜLKEDE EĞİTİM YAPMADIK

Eğitim diyorlar ama bu eğitim değil bu öğretimdi. Bu ülkede eğitimi yapamadık. Biz hep öğretimde kaldık. Bunu eğitime çevirmenin mücadelesini vermemiz lazım.

Kesintisiz eğitim Türkiye'nin rekabet gücünü de darbe vurmuştur.

Kesintisiz eğitmi getirenler nasıl bu ülkeye yazık ettilerse bugün kademeli eğitime karşı çıkanlar bunu yapıyorlar. Zorbalıkla gelen uygulamayı millet iradesiyle Meclis'te düzeltiyoruz. Bunu demokrasi ile ortadan kaldırıyoruz. Hükümet olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

BÜYÜK BALIK KÜÇÜK BALIĞI YUTMAYACAK

Piyasa müdahale etmeden, rekabeti bozmadan üzerimize düşeni yapmaya devam edecez. Yatırım, ihracat için yol açmaya devam edeceğiz. Özel sektörde bu amaca göre hareket ederek bizi 2023 hedefimize ulaştıracak.

Kendi öz değerlerimizle büyüyecek, bugün olduğu gibi ileride de dünya için model olacağız.

Büyük balık küçük balığı yutmayacak, onun elinden tutup yol gösterecek birlikte büyüyecekler.