BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.412,65
HABER /  GÜNCEL

CHP'nin Van raporu iktidarı kızdıracak!

Genel merkez tarafından görevlendirilen ve 5-6 Aralık tarihleri arasında Van'da incelemelerde bulunan CHP heyeti, izlenimlerini rapor haline getirdi.

Abone ol

Raporda, Van Valisi'nin yetersiz olduğu, BDP'li Belediye Başkanı'nın ise hükümeti eleştirmekten başka etkin bir çalışma yapmadığı tespiti yapıldı.

Vatandaşların hükümete ve BDP'ye tepkili oldukları belirtilerek, parti binası olmamasından kaynaklı olarak CHP'ye ulaşmakta zorluk çektikleri ifade edildi.

Haluk Eyidoğan, Kazım Kurt, Hasan Akgöl, Mehmet Ali Ediboğlu, Mevlüt Dudu, Engin Özkoç'tan oluşan heyet, Van'da vatandaşların yanı sıra Van Valisi Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı Bekir Kaya, yerel basın mensupları, Türk Tabipler Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası ile de görüştü. Hazırlanan raporda, vatandaşların Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya'dan şikâyet ettikleri belirtilerek, "Gürpınar'da 135 köy vardır. Bazı köylerde 'oturulamaz' raporu verilmiştir. AFAD ekipleri bu bölgeye hiç girmemiştir. Köylüler tarım ve hayvancılık konusunda acil yardım beklemektedir." denildi.

Raporda, vatandaşların parti binası olmamasından kaynaklı olarak partiye ulaşmakta zorluk çektiklerine işaret edilerek, "parti çalışanlarımızın kalacak yerlerinin olmamasının, aileleri ile aralarında sorun çıkmasına ve gerekli çalışmayı sağlıklı yapamadıklarına neden olduğu, maddî desteğin yeterli olmadığı ve en azından iyi bir minibüsün bir an önce ulaştırılması gerektiği" görüşü dile getirildi.