BIST 9.056
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.301,95
HABER /  DÜNYA

CHP’nin suçlamalarına yanıt verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin kadın milletvekillerinin başörtülü olarak Genel Kurula gelmesiyle ilgili eleştirilerine ilişkin, "Mi...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin kadın milletvekillerinin başörtülü olarak Genel Kurula gelmesiyle ilgili eleştirilerine ilişkin, "Milletin verdiği izni kimsenin engellemeye hak ve selahiyeti yoktur. CHP’nin böyle bir gücü ve kudreti de yoktur" dedi.
İstanbul’daki programının ardından Ankara’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Beştepe Camisi’nde kıldı. Namazın ardından simitçiden aldığı simitleri vatandaşlara dağıtan Başbakan Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Partisinin bazı kadın milletvekillerinin başörtüsüyle Genel Kurul’a gelişlerini değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Atmosferi tarihi bir atmosfer olarak görüyorum. Demokratikleşme sürecinin bana göre normalleşme adımlarından önemli bir adım olarak görüyorum ve görüldüğü gibi Parlamento hemen hemen hiçbir zaman göremediği, yaşayamadığı bir olgunluk içinde bana göre bu süreci değerlendirdi ki, öncesinde farklı farklı şeyler söylenmesine rağmen dünkü hava çok çok olgun bir havaydı. Parlamento’daki destek veren tüm grup ve milletvekillerine şahsım, milletim adına çok çok teşekkür ediyorum. Temenni ederim ki Parlamento çalışmalarının geleceği açısından buna benzer süreci, temel hak ve özgürlüklerde, demokratikleşmede, ülkemizin milletimizin çıkarlarında aynen devam ettirirsek görülecektir ki Türkiye’nin inşallah aşamayacağı engel yoktur” diye konuştu.

"CHP MAALESEF..."
Kadın milletvekillerinin başörtülü olarak Genel Kurul’a gelmesinin ardından CHP’nin tavrının sorulması üzerine ise Başbakan Erdoğan, “Hepiniz bunu izlediniz. Ben bu konuda hiç yorum yapmayayım. Zaten milletim bunun yorumunu en güzel şekilde yapıyor. Bakın, orada üç siyasi parti gayet güzel bir tavır sergiledi ama CHP maalesef tarihten gelen şeyini hala devam ettirmenin gayreti içerisinde. Olumlu yaklaşanı da var kendi içlerinde, olumsuz olanı da var. Ama ben neticeye bakıyorum. Biz, üzümü yiyelim, bağcı ile uğraşmayalım” ifadelerini kullandı.

CHP’NİN "MAĞDURİYET" İDDİASI
CHP’nin ’AK Parti’nin bunu bir mağduriyet olarak kullanmasına izin vermeyecekleri’ yönündeki bir soruya ise Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
“Ben, size bir şey söyleyeyim mi, milletin verdiği izni kimsenin engellemeye hak ve selahiyeti yoktur. CHP’nin böyle bir ne gücü, ne kudreti, bu da yoktur. Çünkü milletin talebi budur ve milletin bu talebi de bu Parlamento’da gerçekleşmiştir. Olayın yüzdesine de baktığınız zaman zaten burada çok önemli bir dayanışma vardır, çok önemli bir birliktelik vardır. Bununla çıkmış bir neticedir. Onun için fazla yorum yapmanın da gereği, anlamı yok. Ben, tekrar bütün destek verenlere çok çok teşekkür ediyorum.”
Başbakan Erdoğan, TBMM’ye kadın milletvekillerinin pantolon giymesine yönelik tartışmaların sorulması üzerine de “Bunlar sorun değil, bunların hepsi aşılır. Bu kadar şeylerden sonra, pantolon falan, bunlar konu değil“ diye konuştu.
Başbakan Erdoğan açıklamaların ardından Beştepe Camisi’nden ayrılarak yeni yapılmakta olan Başbakanlık Binası’nı gezdi. Erdoğan inşaat hakkında yetkililerden bilgi aldı.
(İHA)