BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Facebook şimdi de fareyi izleyecek

Kullanıcıların her hareketini izleyen Facebook, şimdi ise fare imlecini takibe alıyor. Artık farenin götürüldüğü her yer kaydedilecek.

Abone ol

Kullanıcıların her hareketini izleyen Facebook, şimdi ise fare imlecini takibe alıyor. Artık farenin götürüldüğü her yer kaydedilecek.

İnternet sitelerinin mahremiyete müdahaleleri, son dönemde sıkça tartışılan bir konu. Bu meselenin baş aktörlerinden biri olan Facebook ise çıtayı daha da yükseltmeye karar verdi. Sitenin yeni projesi, bilgisayar faresinin ekrandaki imlecini takip etmek.

Şimdiye dek yazışmaları, fotoğrafları ve daha birçok veriyi depoladığı için tartışma yaratan Facebook, kullanıcının faresini takip ederek “onu daha iyi anlama” peşinde.

Sosyal paylaşım sitesi, kişilerin fareyi götürdüğü noktalar ve hareket zamanlamaları üzerinden analiz yapacak. Teknolojinin henüz geliştirme aşamasında olduğu belirtildi. Facebook’un veri analizlerinden sorumlu biriminin başı Ken Rudin, “Topladığımız verilerin miktarında müthiş bir artış yapacağız. Böylece hem kullanıcının tecrübesini geliştireceğiz, hem de kişiye özel reklamlar konusunda daha doğru analizler yapacağız” dedi.

Test aşamasında olan ve kullanımı konusunda henüz kesin karar alınmayan teknoloji, türünün tek örneği değil. Stok fotoğraf sitesi Shutterstock da kullanıcıların sitedeki her fare hareketini takip ediyor.

Ancak eğer Facebook bu teknolojiyi faaliyete geçirirse, bu boyut ve önemdeki bir internet sitesi ilk kez bunu uygulamış olacak. Uzmanlar, amaçlanan “Facebook tecrübesini geliştirmek” olsa da veri depolama konusunun gidişatına dair endişelerini dile getiriyor.