BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

En çok konuşulan yine F.Bahçe

Ekim ayında Medya Takip Merkezi’nin (MTM) hazırladığı ayın spor gündemi araştırmasına göre, en çok konuşulan spor kulübü Fenerbahçe oldu.<br...

Abone ol

Ekim ayında Medya Takip Merkezi’nin (MTM) hazırladığı ayın spor gündemi araştırmasına göre, en çok konuşulan spor kulübü Fenerbahçe oldu.
Medya Takip Merkezi’nin (MTM) hazırladığı ayın spor gündemi araştırmasına göre, Ekim ayı boyunca medyanın en fazla söz ettiği spor kulübü Fenerbahçe olurken, basketbol ekiplerinden Fenerbahçe Ülker’in THY Avrupa Ligi’ndeki performansı ile de medyada adından söz ettirip, toplamda 50 bin 250 haber ve yazı ile ele alındı.
Galatasaray medyada en çok konuşulan diğer kulüp oldu. Ünal Aysal yönetimindeki kulübün Fatih Terim ile yollarını ayırması medyada ağırlıkla yer bulduğu konuların başında geldi. Süper Lig’de kötü zamanlar geçiren Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Kopenhag’ı 3-1 mağlup ederek moral buldu. Ayrıca 108. yaşını kutlayan sarı-kırmızılı kulüp, toplam 47 bin 916 haber ve yazıda yer aldı.

EKİM AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN KULÜP FENERBAHÇE OLDU
Medya Takip Merkezi’nin (MTM) hazırladığı Ekim ayında en çok konuşulan spor kulüplerin sıralaması ise şöyle:
Fenerbahçe 50 bin 250 haber adedi ile birinci sırada yer alırken, Galatasaray 47 bin 916 haber adedi ile ikinci oldu. Trabzonspor ise 28 bin 848 haber ile üçüncü olurken, Bursaspor 11 bin 964 haber ile dördüncü, İspanya’nın La Liga takımlarından Real Madrid ise 11 bin 272 haber adedi ile beşinci sırada yer aldı.

SNEİJDER, BAŞARILI PERFORMANSI İLE DİKKAT ÇEKTİ
MTM’nin aynı raporuna göre Galatasaray’ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder, Ekim ayında medyanın en çok ilgi gösterdiği futbolcu oldu. Toplamda 11 bin 562 haber ile dikkat çeken Sneijder, teknik direktör Mancini’nin göreve başlamasından sonra gösterdiği başarılı performansı ile medyada ilgi gördü.

"GOLDEN FOOT" (ALTIN AYAK) ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ DİDİER DROGBA OLDU
Ekim ayını kapsayan spor gündemi raporunda, ikinci sırada Didier Drogba yer aldı. Her yıl bir efsane futbolcuya verilen “Golden Foot” (Altın Ayak) ödülünün sahibi olması ile medyada geniş yer bulan Fildişi Sahilli futbolcu Drogba, toplamda 11 bin 389 haber ile medyada yer aldı.

BURAK YILMAZ, KAÇIRDIĞI GOLLERLE ANILIYOR
Medya Takip Merkezi’nin aynı raporuna göre, Burak Yılmaz en çok konuşulan sporcu sıralamasında üçüncü sırada yer aldı. Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Burak Yılmaz’ın kaçırdığı gollerin ardından sürekli ofsaytta düşmesi nedeniyle en çok eleştirilen futbolcu olurken, Chelsea’nin kendisine talip olduğu ile ilgili de medyada geniş yankı buldu. Burak Yılmaz ay boyunca 11 bin 251 haber ile medyada geniş yer aldı.

FATİH TERİM, TOPLAMDA 15 BİN 655 HABERDE YER ALDI
Ekim ayını kapsayan spor gündemi raporunda, medyada en çok söz edilen teknik direktör Fatih Terim oldu. Tecrübeli teknik adam 15 bin 655 haber ile ayın en çok konuşulan teknik direktörü oldu. Galatasaray ile yollarının ayrılmasının ardından dikkatleri üzerine çeken Terim, hakkında yapılan haberlerin “iftira ve kişilik haklarını zedelediği” gerekçesiyle bazı televizyon kanalı ve yorumculara dava açtı.
Ekim ayı araştırmalarında en fazla konuştuğu ikinci teknik adam ise Roberto Mancini oldu. Fatih Terim’den boşalan teknik direktörlük görevine getirilen İtalyan teknik direktör Mancini, takımın başında çıktığı ilk maçta UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’la 2-2 berabere kaldı. Mancini, ay genelinde 14 bin 676 haber ile medyada yer aldı. Galatasaray’dan ani ayrılışı ile Fatih Terim 15 bin 655 haber ile birinci sırada yer alırken, Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Mancini 14 bin 676 haberle ikinci sırada yer aldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ise 6 bin 555 haberde yer aldı.

EN ÇOK KONUŞULAN BAŞKAN AZİZ YILDIRIM OLDU
MTM’nin aynı raporuna göre, 15 yıldır Fenerbahçe Kulübü’nün başkanlığını yürüten Yıldırım, ay sonlarında başkanlığa tekrar aday olması ile medyanın ilgisini çekerken, toplamda 8 bin 183 haber ve yazıda yer aldı. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Ekim ayında 5 bin 435 haberde yer alırken, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 5 bin 135 haberde yer aldı.

Ekim ayı içerinde öne çıkan diğer haberler ise şöyle:
“Sakarya’da amatör kümede olmayan maçlara hakem ve gözlemci atayarak Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) dolandırdıkları iddiasıyla İl Hakem Kurulu Başkanı’nın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı”
“Portekiz’de düzenlenen 19. Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye 3 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı”
“Kadınlar dünya sıralamasının 3 numarası Rus tenisçi Maria Sharapova, sağ omzundaki sakatlık nedeniyle TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul’a katılamayacağını açıkladı”
“29. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Fenerbahçe Ülker, ezeli rakibi Galatasaray Liv Hospital’ı Emir Preldzic’in bitime 1 saniye kala attığı basketle 64-62 yenerek kupayı müzesine götürdü”
“Beşiktaş yönetimi, kaptan İbrahim Toraman ile Fenerbahçe’den transfer edilen Sezer Öztürk’ü süresiz kadro dışı bıraktı”
“Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması sonrası çıkan olayların ardından bordo-mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na 30 gün hak mahrumiyeti cezası verdi”
“Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 15. yarışı Japonya Grand Prix’ini Red Bull-Renault’nun pilotu Sebastian Vettel kazandı”
“34 yıldır aralıksız düzenlenen Avrasya Maratonu’nun, bu yıl 17 Kasım’da Vodafone İstanbul Maratonu adıyla koşulacağı açıklandı”
“652. Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde üst üste üçüncü kez başpehlivan olarak altın kemerin daimi sahipliğini elde eden fakat dopingli çıktığı iddia edilen Ali Gürbüz ödülünü iade etti”
“Eski Fenerbahçe yöneticilerinden Mehmet Ali Aydınlar, sarı-lacivertli kulübün 2-3 Kasım tarihlerinde yapılacak genel kurulunda başkanlığa aday olacağını açıkladı”
“Almanya’nın Bayern Münih Kulübü, hocaları Pep Guardiola’ya hakaret ettiği iddiasıyla Zlatan İbrahimoviç hakkında UEFA’ya şikâyette bulundu”
“Trabzonspor’da kadro dışı bırakılan Volkan Şen, 170 bin Euro’luk alacağı için avukatı aracılığıyla kulübe ihtar çekti”
(İHA)