BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
HABER /  GÜNCEL

CHP'nin Meclis Başkanvekili son dakika belli oldu

CHP'nin Meclis Başkanvekilliği için tek adayı son dakika Şafak Pavey oldu.

Abone ol

CHP Meclis Başkanvekili adayını belirledi. Son dakika bilgisine göre, CHP'nin Meclis Başkanvekilliği için tek adayı İstanbul Milletvekili Şafak Pavey oldu.

ŞAFAK PAVEY KİMDİR?

Şafak Pavey, 10 Temmuz 1976'da Ankara'da doğdu. Baba adı Şahin, anne adı Ayşe'dir.

Diplomat; Londra Westminster Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını London School of Economics'te tamamladı.

8506220731-a4048ffb6b-o-3047-16ce-dc4a.jpgBM Mülteciler Yüksek Komiserliği dış ilişkiler sorumlusu ve insani yardım görevlisi olarak Cezayir, Mısır, İran, Lübnan, Suriye ve Cenevre ofislerinde, Orta Avrupa sözcüsü olarak Macaristan'da ve İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinde Sekreterya Başkanı olarak çalıştı. Afganistan ve diğer çatışma bölgelerinde çözüm aktivisti olarak yer aldı. Agos gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 3 kitap ve makalelerinin yanında çok sayıda belgesel filme imza attı. "Eşit Hayat Hakkı", "Tasarımda İnsani Düşünce" ve "Erişilebilirlik" hareketlerinin öncülerinden oldu. Harvard Üniversitesi, İngiltere Kraliyet Sanat Akademisi ve Norveç Tasarım Konseyi ile ortak projeler yürüttü. 3 uluslararası ve 5 ulusal ödülün sahibidir.

Türkiye-AB KPK ve AGİTPA üyesi oldu.

İngilizce, Fransızca, İtalyanca, orta düzeyde Almanca, Farsça ve Arapça bilen Pavey, işaret dili kullanabilmektedir.