BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

CHP'nin kimyasını bozan gazeteci

CHP Genel merkezinin skandal bir bildiriyle hedef aldığı gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'ye desteğini neden çektiğini anlattı...

Abone ol

 Ülke TV ekranlarında konuşan Yarkadaş, CHP ile neden ters düştüğünü ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki Soros ve TESEV haberin perde arkasını anlattı.

Yarkadaş, Ahmet Kekeç ve Salih Tuna'nın sorularını yanıtladı. Tuna'nın "Hakan Albayrak'tan sonra CHP'nin de kimyasını bozdun" diyerek takıldığı Yarkadaş, CHP'yi gerçek sosyal demokrat parti olarak görmek istediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu için asla 'Sorosçu' demediğini savunan Barış Yarkadaş, TESEV'in Soros vakıflarıyla ilişkisini CHP'nin manüple edilmesinin vesilesi olduğu için konuyu eleştirdiğini söyledi. CHP'ye verdiği desteği neden geri çektiğini anlatan Yarkadaş şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu'na seçimlerden önce milletvekili listesinden dolayı çekincelerimi söyledim. Seçimden sonra da yemin krizi yaşandı. O tavrı da eleştirdim. Ardından yolsuzluk tartışmaları gündeme geldi. Kılıçdaroğlu orada da güven bir tavır alamadı. Benim için kırılma noktaları bunlardı. En son olarak da Demirel ile CHP'nin ilişkilerinin geldiği boyuttan çok rahatsız oldum, Demirel'in Ecevit anmasına çağırılması çok rahatsız ediciydi, bunu da uzun uzun anlattım. Ortaya çıkan CHP'nin yalpalayan ne dediği ne istediği bir belli olmayan bir CHP olduğunu söyledim. Bir gün liberal bir gün muhafazakarlardan bir sosyal demokrat yazarların rüzgarına göre politika yaparsanız olmaz tabi ki. Ben de bir gazeteci ve vatandaş olarak CHP'ye verdiği desteği bu gelişmeler ışığında gözden geçirdim.

Ben Kılıçdaroğlu'nun TESEV'in üyesi olduğunu yazdım evet ama kendisi için Sorosçu falan demedim. 'Sizin politikalarınıza eğer Soros'tan destek arayacaksanız ben orada yer alamam' dedim. Ben CHP'ye gitsin liberal Sorosçu bir parti olsun diye destek vermedim ki. CHP'nin gerçek anlamda sosyal demokrat olması için destek verdim.