BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,62
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

CHP'nin gazetesinden Bahçeli'ye hakaret

Bahçeli'nin ODTÜ'lüleri eleştiren sözlerine birçok gazete ilk sayfadan yer verirken, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakınlığı ile bilinen Yurt gazetesi ağır bir hakarette bulundu.

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. Bahçeli, Göktürk-2 uydusunun fırlatılması öncesinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde yaşanan olaylara değinerek cereyan eden taşkınlıkların tabiatıyla uydu fırlatılmasının önüne geçtiğini ssöylemişti.

ONLARIN ÖĞRENCİLİKLE İLGİSİ YOK

Devlet Bahçeli, "ODTÜ, ilim ve irfan merkezlerimizden birisi olup, teröristlerin sığınacağı ve eylem sahası haline getireceği bir yer değildir ve olmamalıdır. Ne var ki ODTÜ'de Kandil uzantıları, yasa dışı Marksist-Leninist örgütler zehirlerini kusmuşlardır. Kaldı ki PKK, ODTÜ'deki şiddet sahnelerini selamlamış ve destek vermiştir. Bize göre ODTÜ'deki saldırganların öğrencilikle bağlantısı ve ilişkisi yoktur" diye sözleriyle ODTÜ'deki öğrencileri ve okulun yönetimini eleştirmişti.

YURT GAZETESİ HAKARET EDEREK CEVAP VERDİ

Bahçeli'nin ODTÜ'lüleri eleştiren sözlerine birçok gazete ilk sayfadan yer verirken, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakınlığı ile bilinen Yurt gazetesi de MHP liderinin sözlerini ilk sayfadan 'Yeni Başbakan Yamağı' başlığıyla gördü.

Gazete, haberin içeriğinde ise, "Bahçeli iktidar yandaşlığını bir kez daha ortaya koydu. Daha önce Anayasa paketine destek verdiğini açıklayan Bahçeli, dün de başbakanı örnek alıp ODTÜ için terör yuvası benzetmesi yaptı" yorumunda bulundu

bahceliyamak.jpg