BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.434,74
HABER /  GÜNCEL

CHP'nin Başbakan demeyin genelgesi! Barlas yazdı

CHP'nin Başbakan Erdoğan için yayınladığı "Sayın" ve "Başbakan" demeyin" genelgesi yazar Mehmet Barlas'ın gündeminde.

Abone ol

Mehmet Barlas, olay genelgeyi imzalayan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'e, 80 öncesi yolsuzluklar üzerinden birbirine demediklerini bırakmayan Ecevit ile Demirel'in 90'lı yıllarda nasıl anlaştıklarını hatırlattı.

CHP'nin ortaya çıktığı iddia edilen yolsuzluk, rüşvet belge ve bilgileri nedeniyle, Erdoğan'a 'Sayın' ve 'Başbakan' olarak hitap etmeme kararı tartışılıyor. Ayrıca verilen soru önergelerinde de Başbakan denmeyecek.

Seçimler öncesi yükselen siyasi atmosferi daha da körükleyecek olan kararı Sabah si yazarı , bugünkü yazısında ele aldı. Kararı ciddiye almayan Barlas, eksik bulduğu genelgeye yeni öneriler sıraladı:

KASETLER 'BİLGİ' VE 'BELGE' OLARAK KABUL EDİLECEK

- Yürütmenin başı Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen hizmetler yok sayılacaktır.
Bu dönemde yapılan otoyollar kullanılmayacak, Marmaray ve metro gibi araçlara binilmeyecek, yaygın sağlık hizmetlerinden yararlanılmayacaktır.

Uçakla yolculuğun geniş kitleler tarafından benimsenmesini protesto maksadıyla THY boykot edilecek, gecekondulaşmaya son veren TOKİ inşaatlarından kat alınmayacaktır.

- Kürt gerçeğini kalıcı bir çözüme bağlamayı amaçlayan "Barış Açılımı" yanında "Demokratikleşme Paketleri" de, dış güçlerin oyunu olarak sunulacaktır.

Örgütlerimiz "Kemalizm"le "Gülenizm"in ortak yanları konusunda bilinçlendirilecektir.
Bu arada demokrasinin en büyük tehdidinin "Halk"tan kaynaklandığı anlatılacak, en büyük siyasi ayıbın da "Seçmenden oy alabilmek" olduğu tüm örgüte benimsetilecektir.

- Video kasetlerinin ve ses kayıtlarının gerçek olup olmadıklarına ya da yasa dışı kaydedilmelerine bakılmadan bunların tümü CHP örgütü tarafından "Bilgi ve belge" olarak kabul edilecektir.
Ancak bu arada Fethullah Gülen'le imamları arasındaki telefon konuşmalarının kayıtları görmezden gelinecektir.

-CHP'nin bir kasetle Deniz Baykal'ın siyasi hayatına nasıl son verdiği sürekli hatırlatılacak ve gerekirse aynı yöntemle Kemal Kılıçdaroğlu'nun veya Mustafa Sarıgül'ün de bitirilebilecekleri vurgulanacaktır.

Başbakan'a "Başbakan demeyin" diye genelge yazan Bihlun Tamaylıgil 1966 doğumluymuş... Herhalde ilk siyasal bilinçlenmesi 13 yaşındayken, Demirel ile Ecevit'in birbirleri hakkında söylediklerini dinleyerek oluştu.

Hatırlayın... 1979 Ekim seçimleri öncesinde Demirel dönemin Başbakanı Ecevit ve CHP için mesela şunları söylemişti:

DİLİN KEMİĞİ YOK Kİ...

- Yolsuzluklar ayyuka çıkmış, milletin geleceğine olan güveni sarsılmıştır...
Hem gidecekler, hem de kırıp döktüklerinin hesabını verecekler.
Millet bunların kötülüklerini unutmayacak...
Hükümetin başı bölücülük yaptı. Türk devletini ülkeye sadakatle bağlı Doğu'daki vatandaşlara jurnal etti...
Ecevit de Demirel ve muhalefeti için şöyle konuşmaktaydı:
- Bazı siyasi kesimler ve iş çevreleri hükümet bunalımı çıkarmak, hükümet bunalımını rejim bunalımına çevirmek tertip ve çabası içindedirler...
Bunlar CHP'yi hükümetten indirebilmek uğruna demokrasiyi yıkmayı bile göze almaktadırlar.
Vurguncu yazıhanelerinde, otel lobilerinde hazırlanan tezgâhları, Türk halkı tarlalarda, fabrikalarda, seçim sandığında bozacaktır ...
Ama bir başka durum daha var... İki darbe sonrasında (12 Eylül ve 28 Şubat) Demirel Cumhurbaşkanıyken, 1999'da Ecevit'e Başbakanlık görevi vermişti. Bu Bihlun Hanım o zaman da 33 yaşında olmasına rağmen, demek ki siyasetin bu yanını algılayamamış.

genelge.jpg