BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,11
ALTIN 2.302,83
HABER /  GÜNCEL

CHP'liler kazan kaldırdı: Sen ekrana çıkma!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ekrana çıktığında CHP'lilerin "Çıkmasın, İnce’nin yaptığını bozuyor" diye isyan ettiğini yazdı.

Abone ol

TÜRKİYE 24 Haziran seçimlerine doğru giderken, CHP'deki Muharrem İnce rüzgarı genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu vurmaya başladı. Kılıçdaroğlu ekrana çıktığında CHP'liler "Çıkmasın, İnce’nin yaptığını bozuyor" diye isyan ettiğini yazdı. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Muharrem Bey cumhurbaşkanlığı yarışını kazanır mı bilemem. Bildiğim ise şu; ya Kılıçdaroğlu, Erdoğan’dan kurtulacak ya da CHP, Kılıçdaroğlu’ndan" dedi.

"Kılıçdaroğlu’nun tezi çöktü" başlıklı bir yazı kaleme alan Fatih Altaylı, "Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yi harcamak için aday yaptı. Ya Erdoğan'dan ya da İnce'den kurtulacak" tezinin de planının da çöktüğünü belirterek, "O gün için görüntü gerçekten buydu. Ancak aradan geçen 1 ay civarındaki sürede, çok şey değişti" dedi. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin hiç kimsenin beklemediği bir performans sergilediğini belirten Fatih Altaylı'nın yazısından bazı satır başları şöyle: 

1970'LERDE ECEVİT'İN ELDE ETTİĞİNDEN SONRA...

"Meydanları kendi partisi dışında da kendisini merak edenlerle doldurmayı başardı. Partisinde büyük bir heyecan yarattı ve bu heyecanı hep yukarıya taşıdı. Partisinin oylarını konsolide etmekle kalmadı, artırdı. CHP’yi 1970’lerde Ecevit’in elde ettiği başarıdan bu yana görülmemiş bir oy seviyesine doğru götürdü.

İLK KEZ BİR LİDER ADAYININ ERDOĞAN KARŞISINDA... 

Hitabeti, hazırcevaplığı, gerekli hallerde sert, gerekli hallerde nüktedan tavrıyla ilk kez bir lider ya da lider adayının Erdoğan karşısında ezilmeyebileceğini gösterdi. Erdoğan’ın belirlediği gündemin peşinden koşmadı, gündemi kendi belirledi. Peşinden koşturdu.

TÜRK SİYASETİNİN YENİ FENOMENİ İNCE'DİR... 

Gerçi Erdoğan bu konuda yaptığı hatanın farkına vararak birkaç gündür söylemini değiştirip Kandil ve terörle mücadele söylemine kaymayı tercih etti, ama sanki biraz geç kaldı. Sonuç olarak Türk siyasetindeki yeni “fenomen” Muharrem İnce’dir. TBMM kürsüsünün ve sosyal medyanın, Youtube’un kahramanı, bir anda somut bir lider olarak ortaya çıktı.

CHP'LİLER 'KILIÇDAROĞLU ERANA ÇIKMASIN' DİYOR... 

Bu çıkış bizim ilk günkü tezlerimizi de çöpe attı. İlk gün 'Kılıçdaroğlu ya Erdoğan’dan kurtulacak ye İnce’den' demiştik. Bu söylemi değiştirmenin zamanı geldi. Görüyorum ki, Kemal Bey ekrana program veya reklam vesilesiyle her çıktığında CHP’liler, 'Çıkmasın, İnce’nin yaptığını bozuyor' diye sesleniyorlar."