BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.487,15
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Kekeç 'çarkçılıkta usta' dedi hepsini bir bir yazdı

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yerli otomobille ilgili "ben yerli otomobile değil, benzinli otomobile karşıyım.” sözlerini değerlendirdi. Kekeç, "çarkçılıkta usta" dediği İnce'nin polemik konusu açıklamalarını köşesine taşıdı.

Abone ol

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin her sözü her cümlesi olay oluyor. İnce "İlkel bir teknoloji, çok geride kaldı" dediği yerli otomobil projesi için "zaman kaybı" demişti. Yerli otomobille ilgili son açıklaması bu kez hükümete yakın isimlerden Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'in gündemindeydi.

"Hem ecnebi otomobil pazarlamacısı, hem de yalancı!" başlıklı yazısında yazar, hem bu konuyu hem de İnce'nin kıvırmakla eleştirilen İncirlik üssü hakkındaki açıklamasını böyle değerlendirdi:

"GEÇMİŞ AÇIKLAMALARA TAKILMAYIN"
"Polemik ustası Muharrem İnce’nin saygısızlıklarından NTV muhabiri Ahmet Arpat da payını aldı.  NTV muhabiri soruyor, “Sizi arayan Amerikalı kimdi?” Polemik ustası cevap veriyor: “Geçmiş açıklamalara takılmayın, günceli sorun. Çok geride kalmışsınız...

Yerli otomobilde 5 model olacak işte ayrıntılar

Muhabir sorusunda ısrar etmiyor... Çünkü, az öncesinde polemik ustasının gazabına uğramış, bir ton fırça yemiş... Nezaketli bir gülümsemeyle durumu (İnce’nin saygısızlığını) geçiştiriyor. 

"İNCİRLİK ÜSSÜ TORNİSTANI"
Sadece saygısız mı?  Bir de “yalancı...” İncirlik üssüyle ilgili açıklamalarında tornistan etmişti. FETÖ liderini iade etmeyen Amerika’ya uygulanacak en ciddi yaptırımın İncirlik üssünü kapatmak olduğunu söylemişti. Üssü kapatmayan iktidar partisini de, zımnen, “korkaklıkla” suçlamıştı. 

Kendileri iktidarda olsa imiş, İncirlik üssündeki Amerikalı askerler Noel tatillerini ülkelerinde geçirirlermiş...  Bu lafları etmiş, sonra da “ülkelerinde tatil yapmak onların da hakkı” diyerek kıvırmıştı. Bereket gazeteci azarlamamıştı.  Sadece kıvırmıştı. 

Bir Allah’ın kulu da çıkıp sormamıştı: “Sen kaç yıldır iktidarda değilsin. O askerler Noel tatillerini ülkelerinde geçirmiyorlar mı? Bundan sonra geçirmeyecekler mi?”

Polemik ustası Muharrem İnce geçenlerde İstanbul Bahçelievler’de bir miting düzenledi.  Muhitimiz olduğu için, üşenmedim, gittim, bir kenarda durarak konuşmasını dinledim.

"BENZİNLİ OTOMOBİLE KARŞIYIM"
Şu cümlesi dikkatimi çekti: “Erdoğan benim yerli otomobile karşı olduğumu söylüyor; ben yerli otomobile değil, benzinli otomobile karşıyım.” Oysa Muharrem İnce’nin yerli otomobile itiraz eden yığınla açıklaması var... Bu açıklamaların hiçbirinde “benzin” ifadesi geçmiyor. 

Kafadan itiraz ettiği (gereksiz bulduğu) yerli otomobil projesine karşı BMW markasını öneriyordu... Almanya’ya gitmiş, BMW üretim tesislerini gezmiş, hayran kalmış... BMW varken, niçin yerli otomobil üretiyormuşuz! 

Şimdi kalkmış “Ben benzinliye karşı olduğumu söyledim” diyor... Görüyorsunuz, değil mi?  Polemik ustası Muharrem İnce’nin “çarkçılıktaki” ustalığını görüyorsunuz... 

Ahmet Kekeç'in yazısının tamamı