BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'liler hep birlikte düdük öttürdü

Yolsuzluğun yurtta kol gezdiğini iddia eden CHP'li vekil Orhan Düzgün, basın toplantısıyla başlattıkları kampanyanın ayrıntılarını açıkladı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, 'Memlekette hırsızlığın kol gezdiğini hepimiz görüyoruz' diyerek, vatandaşa hırsıza karşı bekçi düdüğü dağıtacaklarını söyledi.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, beraberinde partisinin İl Başkanı Duran Kum, Tokat Belediye Başkan Adayı Hadiye Ardahanlı ve il yönetim kurulu üyeleri ile parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan CHP'li Düzgün, ülkede bir dinleme furyasının yaşandığını söyledi. Hukuk devletinde insanların telefonlarının dinlenmesinin yasal gerekçeler oluşmadığı sürece doğru bir yaklaşım, olmadığını bunu kim yaparsa yapsın kabul edilemeyeceğini, ama bunun herkes için geçerli olması gerektiğini belirten Düzgün şöyle dedi:

"Hatırlayacaksınız, bu ülkede Ergenekon, Balyoz, Casusluk davaları yürütülürken biz, 'bunlar usulsüz, kanunsuz dinlemelerdir ve hükumet buna müdahale etmelidir' demiştik. Fakat Sayın Başbakan hatırlayın bir mitingde sayın Baykal'ın kasetiyle ilgili konuşurken, 'Ya kardeşim bunun neresi özel, bu genel genel, memleketi ilgilendiriyor' diye bahsetmişti. Yani bu dinlemeleri insanların kasete alınmasını tasvip etmişti kamuoyu önünde. Fakat işte adalet böyle bir şey, herkese lazım olur. Şimdi Sayın Başbakana ve partisindekilere lazım oldu. Şimdi sayın başbakan bağırıyor, 'benim özelimi dinlemişler' Senin özelini dinledikleri şey ney, 'Baba 10 Milyon dolar getirdi, alıyım mı' diyor, 'Alma o bizim kucağımıza oturacak nasıl olsa' diyor. Şimdi, bir baba oğluna bir iş adamının soyulmasında yardımcı oluyor. Bunu yapanlar kimler, ülkenin başbakanı ve oğlu. Peki Sayın Başbakan kimi kucağına oturtmak istiyor, memleketin bir iş adamını. Durum bu kadar vahim, bu kadar acıklı. Sayın Başbakanın kendi deyimiyle, 'Edep yahu' diye bir lafı vardır. Edep yahu, memleketin iş adamını sen kimsin de kucağına oturtuyorsun, bu hakkın nereden alıyorsun. hangi kanundan alıyorsun."

DÜDÜK ÇALDILAR

Memlekette hırsızlığın kol gezdiğini anlatan Düzgün, yanında getirdiği düdükleri göstererek şöyle devam etti:

"Biz CHP olarak şöyle düşündük, 'hırsız var'. Hırsızdan vatandaşı kim koruyacak, gerçi o kurumu da AKP kaldırdı, herhalde bunları hesaplayarak kaldırdılar, gece bekçileri vardı. Geceleyin düdük çalardı, mahallelerde, hırsız korksun kaçsın diye. Şimdi biz bütün Türkiye'de bir kampanya başlattık, hırsıza karşı bekçi düdüğü dağıtacağız vatandaşa. Hırsızı görünce düdük çalacak. İnşallah 30 Mart'ta da AKP'yi göndereceğiz. Bu iş bitecek. Bu kampanyayı Tokat'tan başlatıyoruz."
Açıklamanın ardından toplantıya katılan CHP'liler hep birlikte düdük öttürdü.